23 asylsøkere på vei til Bodø

1. februar: Fra Bodøsjøen og Glomfjord ble asylsøkere sendt til Kirkenes tre måneder etter at de kom til Norge. Nå venter asylintervju. Onsdag er det asylsøkerne i akuttmottaket i Saltstraumen sin tur til å bli sendt til Kirkenes.

1. februar: Fra Bodøsjøen og Glomfjord ble asylsøkere sendt til Kirkenes tre måneder etter at de kom til Norge. Nå venter asylintervju. Onsdag er det asylsøkerne i akuttmottaket i Saltstraumen sin tur til å bli sendt til Kirkenes. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Få AN+ i åtte uker for bare 99 kroner!

Onsdag lander 23 asylsøkere i Bodø, blant dem er ti barn.

- Det kommer noen familier og noen enslige menn. Mange av dem har bodd på Bodøsjøen camping tidligere, sier driftssjef Are Skancke Andreassen i Nord-Norsk Mottakssenter AS.

Fikk ingen info

- Vi har ikke fått noen beskjeder om at det kommer asylsøkere og barn tilbake til Bodø.

Det sa kommunaldirektør for oppvekst- og kultur i Bodø kommune, Arne Øvsthus, til an.no.

Etter å ha vært i kontakt med Nord-Norsk Mottakssenter AS sier kommunaldirektøren at han nå har fått bekreftet at det er ti barn i skolepliktig alder blant asylsøkerne som kommer til Bodø.

Fire av dem er fra Syria og de øvrige fra Afghanistan. Flere av dem har bodd i akuttmottak i Bodø tidligere.

- Når de er på plass, skal vi få til et skoletilbud for dem. Familiene blir vel boende i boliger i byen, sier Arne Øvsthus. Bodø har fire mottaksskoler: Bankgata ungdomsskole, Rønvik skole, Hunstad barneskole og Østbyen skole.

For to uker siden ble beboerne på akuttmottakene i Bodøsjøen, Saltstraumen og Glomfjord sendt nordover for asylintervju i Vestleiren i Sør-Varanger. De som nå kommer, kommer både derfra og fra Neiden transittmottak.

De er ferdig intervjuet og skal nå over i ordinære mottak.

Bodøsjøen camping

I første omgang skal de bosettes i Bodøsjøen camping.

- Vi har leid åtte hytter der mens vi holder på å sette opp en boligrigg på Tverlandet. De skal bo i Bodøsjøen i inntil åtte uker, sier Are Skancke Andreassen.

Dette er ikke fordi Tverlandet mottak ikke har nok plass, men fordi de trenger tid til å områ seg og finne de best egnede boligene for den enkelte, ifølge Andreassen.

- Først på tirsdag fikk vi beskjed om at de kommer.

Familier

- For familier vil vi ha de beste fasilitetene. Vi har åtte eneboliger, men ettersom vi har hatt god kapasitet, har vi brukt disse til også andre enn familier. Vi trenger litt tid til å finne ut hvem som skal bo hvor, sier han.

Tverlandet mottak har totalt 130 beboere i dag, men har 220 plasser og bygger flere.

- Fordi vi vet at det blir behov for det, sier Are Scancke Andreassen.

Tverlandet har ansvaret

De som tidligere drev akuttmottak på Bodøsjøen camping har ikke noe med driften å gjøre, bortsett fra å se til at bofasilitetene er godt nok tilrettelagt.

- Beboerne får utdelt bankkort med fast overføring annenhver uke og kjøkkenpakker med alt utstyr de behøver. Tverlandet mottak har ansatte som skal ta seg av alle pålagte oppgaver som miljøarbeid, retursamtaler, bosettingssamtaler, informasjonsprogram, tilrettelegging av aktiviteter, innmelding i skole, barnefaglig oppfølging etc., sier Andreassen.

Artikkeltags