Kaster du treet i søpla skaper du store problemer for noen

Ikke matavfall: Dennis Kristensen og Inge Olsen kommer med en klar oppfordring om at juletreet ikke må kappes
opp og kastes i matavfallsdunken, men leveres som hageavfall til Iris.

Ikke matavfall: Dennis Kristensen og Inge Olsen kommer med en klar oppfordring om at juletreet ikke må kappes opp og kastes i matavfallsdunken, men leveres som hageavfall til Iris. Foto:

DEL

Med jula på hell skal stuer og hjem frigjøres for høytidspynt, deriblant juletreet. Derfor kommer Iris Salten med en aldri så liten bønn til sine abonnenter, nemlig ikke å kaste juletreet i matavfallet.

- Juletreet vil vi ha inn sammen med hageavfallet slik at vi får kvernet det før det går inn i kompostproduksjonen. Derfor er det lurt å vente på at treet blir hentet av Iris Service, som kjører egne juletre-ruter i januar, og ikke kappe det opp og kaste det i matavfallsdunken.

Det sier Inge Olsen og Dennis Kristensen fra Iris. De jobber til daglig på gjenvinningsanlegget på Vikan utenfor Bodø hvor de ved flere anledninger har fått problemer med kompostanlegget hvor matavfall blir omgjort til kompostjord.

– Dessverre får vi inn en god del i matavfallet som skaper problemer for oss, og som er umulig å omgjøre til kompostjord. Det kan være alt fra bremseskiver til små matter og klær, som setter seg fast i maskinen.

– Det samme gjelder hvis et juletre blir kappet opp. Da vil delene fra stammen kile seg fast og skape store problemer for oss.

Artikkeltags