[Nordlys] Det er ikke bare-bare å skaffe seg sommerjobb når man er under 16 år. Det vet søstrene Pia og Silje Sætherskar i Brøstadbotn.

Men de lot ikke mangelen på jobbtilbud stoppe dem. Nei da. I stedet tok de saken i egne hender. De søkte midler fra SalMar kulturfond – og fikk det. Dermed kunne de starte opp sitt eget hotell. Et pelshotell for kaniner som trenger et sted å være mens eieren er på ferie.

– Vi er veldig glade i kaniner og andre dyr. Det var slik vi fikk ideen til å starte pelshotell, forteller Pia Sætherskar (15).

Søstrene er stolte eiere av kaninene Felix og Muffin, og har god kompetanse på kaninstell. Dermed spisset de seg inn på et nisjemarked. De har gitt bedriften navnet DYRøy Pelshotell, og har akkurat startet opp tilbudet.

– Men vi har allerede oppdaget at behovet for kattepass på sommeren er veldig stort, så til neste år skal vi utvide tilbudet, sier søstrene, som i tillegg til kaniner har katt og hamster som kjæledyr.

De er allerede i gang med å tilrettelegge for neste års hotelldrift.

– Vi må bygge litt før vi kan ta imot katter. Vi ser også at det er stort behov for pass av hunder, så det er også en mulighet, sier Pia entusiastisk.

Oppdaget dumpet kanin i veigrøften: – Jeg håper samvittigheten gnager 

Stolt ordfører

– Det er en helt dyrisk god idé. Slike tøffe jenter som har guts og eget initiativ er akkurat hva Dyrøy kommune ønsker seg, sier ordfører Marit Alvig Espenes imponert.

Etableringen av SalMar kulturfond i Dyrøy kommune er et samarbeid mellom kommunen og SalMar Nord AS. Målgruppen er barn og unge. Og målet er ei økt satsing på kunst, kultur og talentutvikling i Dyrøy. Samlet er fondet på 150.000 kroner. Søstrene Sætherskar fikk 1500 kroner i støtte til pelshotellet.

– Vi vil satse på ungdommen. Derfor har vi også gått inn i Ungt Entrepenørskap, sier Espenes.

Hun har stor tro på at jentene vil lykkes.

– Ikke minst for at jeg kjenner veldig mange som har kaniner. Og for mange med husdyr er jo ferietida en utfordring, sier ordføreren.

– Jeg vet også at dette er tøffe jenter som går inn for dette, sier hun.

Nicolay (16) skal hjelpe eldre i sommer: – Jeg trenger penger, jeg