BATUMI / OSLO (Nettavisen): Norge leverte en god prestasjon, men fikk ikke noe med seg fra den første EM-kvalifiseringskampen mot Spania lørdag kveld. Allerede tirsdag venter neste utfordring i gruppen, mot Georgia på bortebane.

Mandag møtte landslagstrener Ståle Solbakken pressen i forkant av den uhyre viktige kampen i Batumi.

Mot slutten av pressekonferansen ble det snakk om Spania-kampen og byttene landslagssjefen gjorde underveis i oppgjøret.

– Gjorde oss ikke sterkere

Solbakken valgte å ta av fire mann i det 74. minutt, noe som i ettertid har blitt kritisert for å ikke være helt vellykket.

Norge-sjefen innrømmer nå at han ikke traff helt på de aktuelle byttene.

– Vi traff ikke på venstresiden. Fredrik (Bjørkan) hadde noen uheldige aksjoner defensivt og offensivt. Det kan skje, sier Solbakken.

– 50 prosent av byttene gjorde oss ikke sterkere, tvert imot, sier han videre.

Det var Bjørkan, Jørgen Strand Larsen, Ola Solbakken og Julian Ryerson som kom inn for Norge.

– Detaljer vi ser

Solbakken påpeker at han mener han traff bra med byttene på høyresiden.

– Høyresiden fungerte bra etter at vi byttet. Ola var delaktig i en del og sto bak sjansen til Alexander (Sørloth). Vi vet det er mye løping på de sidene og vi traff sånn noenlunde, sier treneren.

Treneren mener det også skjer ting på banen som ikke alle nødvendigvis får med seg hjemme foran TV-en.

– Vi var klare på at Strand Larsen skulle gi oss mer tyngde i boksen. Det er detaljer der som vi ser, som ikke andre ser. Som løpet før Sørloth får sjansen. Han er delaktig i den store sjansen, men kommer heller ikke godt inn i den kampen der, sier han.