– Vi går manngard for å finne den fjerde omkomne personen. Nå har vi ti personer i terrenget som går på rekke og søker med søkestang, sa lensmann Andreas Nilsen i Troms politidistrikt til NTB like etter klokken 18 torsdag.

Klokka 19 opplyser politiet at søket er avsluttet.

Leteaksjonen i skredområdet i Tamokdalen i Troms ble gjenopptatt klokken 9 torsdag. To personer er blitt funnet og gravd opp i løpet av dagen. Den første av de omkomne skiløperne ble funnet onsdag.

– Vi mangler nøyaktig lokalisering på den fjerde omkomne. Personene som ble lokalisert via skredsøkere, er allerede hentet opp, sier Nilsen.

Dersom den fjerde personen ikke blir funnet torsdag kveld, vil leteaksjonen fortsette fredag morgen.

– Det er fine forhold og helt trygt i fjellet, sier Nilsen.

Tre av fire er funnet

Det første funnet torsdag ble gjort i 11-tiden. Da hadde letingen pågått i mindre enn to timer.

– Vi har funnet og gravd ut person nummer to fra skredet i dag. Avdøde fraktes ned fra fjellet og videre inn til Tromsø, opplyste politiet tidlig torsdag ettermiddag.

Til sammen 21 personer har deltatt i letingen i snømassene i løpet av dagen, og arbeidet beskrives som utfordrende. Gravingen gjøres for hånd og er den mest risikofylte delen av leteaksjonen.

– Arbeidet er krevende, og det er mye snø. Det er svært utfordrende for letemannskapene som er i skredområdet, sier innsatsleder John-Kåre Granheim til NRK.

Dokumentasjon

I tillegg til frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, er også politiet og Forsvaret på plass i Tamokdalen.

– Samtidig som vi utfører gravearbeid, skal vi også samle dokumentasjon om det vi finner. Liggestilling og eventuelle luftlommer rundt gir både oss og familiene til de omkomne et bilde på hvordan det har vært etter selve skredet, sier Nilsen.

Det er de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som omkom i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De fire var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.