Gå til sidens hovedinnhold

Snart starter ombyggingen - fergeleiet på E6 stenges i tre måneder

Fergesambandet Drag-Kjøpsvik på Rv 827 stenges i to måneder fra og med 1. september for å bygges om. Av samme grunn stenges Bognes-Skarberget på E6 i tre måneder fra og med første nyttårsdag 2022.

Ferjekapasiteten vil i disse periodene opprettholdes ved at begge fergene settes inn i det åpne sambandet. Det vil også bli satt opp skyssbåt for skoleelever og pendlere over Drag – Kjøpsvik.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Statens vegvesen gjør oppmerksom på at det også utenom periodene med stengning vil være byggeaktiviteter på ferjeleiene. Dette kan i noen tilfeller medføre forsinket avvikling av trafikk.

MF Melshorn flyttes til Drag-Kjøpsvik når Bognes-Skarberget blir stengt og MF Vardehorn flyttes til Bognes-Skarberget når Drag-Kjøpsvik blir stengt.

Sambandet Drag-Kjøpsvik brukes til jobbpendling samt ukependling for skoleelever. For å opprettholde et best mulig transporttilbud for de reisende har Statens Vegvesen leid inn skyssbåten «M/S Sjøsprint» alle hverdager i de periodene ferjesambandet er stengt.

Fartøyet er operert av Brødrene Johansen Skyssbåter AS og sertifisert for inntil 31 personer. Båten har tidligere vært benyttet i rute mellom Kjeldebotn og Evenes. Marsjfart er ca. 23 knop og overfartstiden beregnes til ca. 25 minutter.

Kommentarer til denne saken