Tre mål og tre poeng på en relativt dårlig dag lar seg absolutt høre. Her er fem snakkiser etter den første serierunden 2021:

Glimts merkelige hemmelighold

Lørdag kveld kunne AN komme med nyheten om at Marius Lode er ute, sannsynligvis for mer enn fire uker. Hvorfor Glimt forsøker å holde dette så hemmelig er ikke lett å forstå. Er det mind games på gang? Selv om erstatter Marius Høibråten slett ikke gjorde seg vekk, og Brede Moe var solid som makker, er et Glimt uten Marius Lode svekket. Og det er spesielt offensivt savnet av Lode er lett å føle på. Hans evne til å forsere et ledd eller to er viktig. At han slår veldig gode offensive pasninger har også vært en del av Glimts suksessoppskrift de siste sesongene. Håper virkelig på gode Lode – nyheter. Stemmer det at han blir borte i over fire uker, mister han minst seks kamper.

Venstrevridd Glimt

Bjørkan – Saltnes – Solbakken. Der har du Glimts venstreside som var klart best i denne kampen. Spesielt Bjørkan så ut til å kunne gjøre nesten som han ville – når han ville – fra sin backposisjon. Ulrik Saltnes var kampens store spiller for meg, og Solbakken blir stadig bedre. Det sto noe dårligere til på høyresiden. Selv om Sondre Brunstad Fet slo ei fantastisk målgivende pasning til Ulrik, spørs det om ikke Hugo Vetlesen snart bør få starte på den plassen.

Rusk i maskineriet

Var det nervøsitet, dårlig selvtillit eller rett og slett slurv og slendrian? Uansett forklaring var det veldig mye rusk i glimtmaskineriet, først og fremst i form av feilpasninger. Kjetil Knutsen kunne ikke gi noe klart svar på hvorfor, men spekulerte litt i dårlig selvtillit.

Jeg velger å tro at disse uvante feilene kom som en reaksjon på presset spillerne naturligvis måtte føle på. Regjerende seriemester og kamp mot Tromsø i sesongåpningen. Det kunne virkelig blitt litt av et mageplass. Nå er heldigvis åpningen gjennomført med et kanongodt resultat, og Glimt-toget kan bare fortsette som i fjor.

Botheim – Rolexrekka 1–0

I søndagens VG ble Vålerengas angrepsrekke presentert og et av hovedpoengene var at Layouni og rekkekameratene alle har kostbare Rolex–klokker. Fikk vi årets flaueste medieoppslag allerede på åpningsdagen? Tipper det blir flust med Rolex–kommentarer utover våren, spesielt om disse tre ikke leverer drøssevis med mål.

Akkurat nå er stillingen Botheim–Rolexrekka 1–0. Måtte glimtspissen holde Vålerengas moteløver bak seg i mange serierunder framover.

Saken fortsetter etter bildet.

Tøft kampdesign

Ny sesong er alltid spennende – også når det handler om hvordan klubben utvikler selve kampproduktet. Det er synd at kun 600 tilskuere kunne være på Aspmyra søndag, for det smalt virkelig av hvordan laget ble presentert og oppbyggingen mot avspark. «Å eg veit meg et land» ble unnagjort før spillerne entret banen, og heftig tung rock egget oss alle til kamp. Veldig bra! Det var nok de som reagerte på at «nasjonalsangen» ikke lenger har den vanlige plassen rett før kampstart.

«Chelsea Dagger» kan fort bli en ny favoritt. Låten fungerte glimrende rett etter hver scoring. Forhåpentligvis får vi høre den massevis av ganger framover.

PS: Skjalg Fjellheim er beæret med egen parodikonto på Twitter, og her er hans reaksjon etter at TIL ble sendt hjem med tap:

@skjalgheim: Dette er en ren krigserklæring fra elitene i Bodø. Intet mindre enn et grovt overgrep mot Den Arktiske Hovedstaden og meg personlig. Skandalen er komplett om jeg ikke, i morgen den dag, inviteres til #dax18 for å drøfte dette på vegne av Nord-Norge (minus Bodø). #eliteserien