Gå til sidens hovedinnhold

Smitteregler på bussene

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei.

Refererer til Julia som skrev i avisa for noen dager siden.

Lurer virkelig på hvordan bussene opererer i disse dager? I dag var det kommet inn 26 nye smittetilfeller i tilknytning til voksenopplæringen her i Bodø. Vi ser at smitten øker i skoledistriktene. Alle disse og vgs. elever tar samme rute som meg, altså rute 4.

Jeg er fullvaksinert, men kan likevel bli smittet og smitte andre så for å være sikker tok jeg på meg munnbind i dag.

Skjønner at i halv 4 – 4 tiden er det mye trafikk da det er rush tid, men da vi kommer til Bodø vgs. står det sikkert 30 ungdommer og venter på bussen. Bussjåfør tar på alle som gjør at alle setene blir opptatt og ståplassene blir brukt. Det var ungdommer som sto igjennom hele bussen, det hadde ikke blitt plass til å ta på en til. Bussjåfør sa ingenting. Når jeg skulle av måtte jeg bokstaveligtalt krype meg igjennom for å komme ut, og tenkte takk gud for at jeg har munnbind som ekstra beskyttelse.

Så jeg spør sånn som Julia;

– Hvorfor kjører ikke bussene forbi når det blir fullt? var det slutt på det?

– Hvorfor settes det ikke inn ekstra busser når man ser at det er ekstra trykk?

– Hvorfor sier ikke bussjåfør noe? Lett å tenke at passasjer ikke må gå på i dette tidsrommet, men flere kan ikke vente på neste buss, og neste buss ...

Kommentarer til denne saken