Det skriver SVT Norrbotten mandag ettermiddag. Nå oppfordrer smittevernlegen i regionen, Anders Nystedt, til å holde avstand.

– Jeg vil minne om at man ikke kommer raskere fram i matkøen ved å stå 30 centimeter fra kunden foran. Det går like raskt om man står en meter unna, sier Nystedt til den svenske statskanalen.

I helsesektoren hadde man ikke regnet med at koronasmitten skulle øke igjen midt på sommeren. Når varmen kommer, pleier ikke forkjølelsesvirus å spre seg i stå stor grad som på vinteren, skriver SVT Norrbotten.

Nå øker imidlertid smitten på sykehusene så vel som ute i Norrbotten-samfunnet.

På Sunderbyn sjukhus utenfor Luleå er 25 pasienter innlagt med covid-19.

– Pasientene kommer inn med benbrudd, hjertesykdommer og andre plager. De havner altså ikke på sykehus fordi de er svært syke med korona, men pasientene har korona i tillegg, forteller Anders Nystedt til SVT Norrbotten.

Nystedt forteller at det ikke er planlagt restriksjoner for allmennheten som følge av smitteøkningen i samfunnet og på sykehusene.

SVT Norrbotten skriver avslutningsvis man begynner vaksineringen igjen etter de nye anbefalingene fra sentralt hold. Først ut er personer over 80 år og personer med helsehjelp i hjemmet.