Gå til sidens hovedinnhold

Smittefaren Bryggerikaia er sikkert like stor der som mellom oss seilere midt på Vestfjorden

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Pandemien har rammet mange hardt. Selvsagt hardest for dem som har blitt syke, men også næringsliv og idretten har fått merke dette, i tillegg til mange andre. Selv har jeg lite å klage over, som pensjonist har jeg vært på «hjemmekontor» i ni år allerede.

En av mine store gleder i livet er seiling, der også regattaseiling inngår. Dette er en idrett man kan holde på med så lenge man er frisk, alder er ingen hindring. Lokalt har vi landsdelens mest aktive seilforening, Bodø seilforening (BSF). Foreningen står bl.a. som arrangør av Vestfjordseilasen og Nordland Offshore Race (NOR), den siste gjerne omtalt som landsdelens hardeste utfordringen for oss seilere. Da pandemien rammet oss i 2020 ble stort sett all aktivitet kansellert, inkludert NOR. For 2021 så det imidlertid lysere ut, smitten her nord er under kontroll og vaksineringen pågår for fullt. Men også for 2021 må NOR utgå, årsak; det tillates ikke deltakere fra kommuner utenfor Salten regionen. NOR er ikke en regatta kun for lokale seilere, BSF har derfor valgt å avlyse, en avgjørelse jeg både forstår og støtter. BSF hadde på forhånd bestemt at det ikke skulle arrangeres noen form for aktivitet på land knyttet til arrangementet. All informasjon til deltakerne, både før og etter regattaen skulle finne sted på nettet. Deltakere fra Svolvær, Harstad eller Tromsø skulle holde seg i egne båter og ikke menge seg med oss lokale seilere. Antall personer i hver båt for NOR er for øvrig to (2), en såkalt shorthand-regatta som det heter oss seilere imellom. Jeg vil tro at deltakerne fra andre kommuner sikkert hadde kunnet forevist en fersk koronatest om så krevd.

Mange vil sikkert oppfatte dette som en filleting i den store sammenhengen, forståelig nok, men personlig vil jeg hevde at fornuften i hvordan smittevernreglene praktiseres akkurat i denne sammenhengen er vanskelig å øyne. Så får vi håpe at Tromsø-væringer som besøker Bodø-byen ikke menger seg med lokalforeningen. Smittefaren på f.eks. Bryggerikaia er sikkert like stor der som mellom oss seilere midt på Vestfjorden.

Ellers er pensjonistlivet herlig, først i vaksinekøen og pensjonen kommer regelmessig.

Kommentarer til denne saken