(Nordlys) – Vi ble opplyst om at det hadde vært smitte på konserten av kommuneoverlegen i går, sier frontfigur og vokalist i Violet Road, Kjetil Solberg, til Nordlys lørdag formiddag.

Onsdag var det fire smittede på bandets konsert i Meløyvær, del av bandets omfattende kystturné med båten Vulkana. Vokalist Solberg sier til Nordlys at både billett- og merchpersonalet til bandet er testet. Det er også bandet.

– Vi har hurtigtester på båten. Alle som var på konserten bør teste seg og gå i karantene hvis de merker symptomer. Vi i bandet skal selvsagt også teste oss, sier han.

– Smittet helga før på pub

Foreløpig har utbruddet på Meløyvær kommet opp i elleve smittede. Fem av disse oppholder seg i Harstad. De andre smittede er reist til andre kommuner.

Harstad kommune jobber nå tett sammen med flere andre kommuner for å spore et utbrudd som har forgreininger til flere kommuner. Tromsø og Trondheim er blant kommunene.

– Slik jeg har forstått det er det ennå ikke påvist at noen ble smittet på konserten vår. Jeg ble fortalt at de fire ble smittet på en pub helga før, og at de fortsatt ventet på prøvesvar da de kom på konsert. Nå er det jo ikke noen karanteneplikt før man har fått påvist smitte, så det er fullt mulig å gjøre det.

Ordfører i karantene

Ordføreren i Harstad kommune, Kari-Anne Opsal, var blant dem som tok turen for å se Violet Road på onsdag.

– Jeg var der, og det var en flott konsert. Hvor ille et eventuelt utbrudd fra konserten blir, gjenstår å se, sier ordføreren til Nordlys.

Hun fikk første beskjed om de fire smittede fredag kveld, og bestemte seg for å teste seg påfølgende morgen.

– Så nå sitter jeg i selvvalgt karantene mens jeg venter på prøvesvarene mine. Det er viktig at vi holder ut litt til, for det er ikke over før det er over.

Videre med Vulkana

Alle som har løst billett til konserten på onsdag skal, ifølge kommunen, få tilsendt SMS om å teste seg. Lørdag skal Violet Road etter planen holde konsert i Henningsvær. Torsdag 22. juli skal bandet til Ørnes.

– Vi fortsetter turneen som planlagt, og stoler på at kommunen sporer smitten videre.

Frontfiguren forklarer at bandet opptrer fra båten mens publikum står på land.

– Alle som står på kaia må følge smittevernreglene, og så langt har vi vært langt innafor publikumsgrensene til utearrangementer. Det høyeste antallet var 300 stykker i Tromsø, sier Solberg.