Marianne blir sjef for Bodøs nye prosjekt

Marianne Bahr Simonsen.

Marianne Bahr Simonsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Marianne Bahr Simonsen er ny prosjektleder for Smart Bodø.

Tar over ledelsen i Bodø kommunes utviklingsprosjekt 1. september.

Bahr Simonsen arbeider i dag for NHO med utvikling og innovasjon.

– Hun er en utadvendt relasjonsbygger med relevant bakgrunn og erfaring. Dette er egenskaper vi verdsetter og ser frem til at Marianne kan ta i bruk og videreutvikle hos oss, sier leder for innovasjon og utvikling i Bodø kommune, Stephan Skjelvan i ei pressemelding.

– Jeg har vært med i utviklingen av Smart Bodø på utsiden fra starten av og ser frem til å jobbe med bodøhistoriens største byutviklingsprosjekt fra innsiden, sier Marianne Bahr Simonsen.

Hele Bodø

Smart Bodø-programmet er en overbygging for utviklingen av hele Bodø på kort og lang sikt. Ikke bare i den nye bydelen, men også i eksisterende by.

Programmet skal koordinere forsknings- og innovasjonsprosjekter som Bodø kommune på internasjonalt, nasjonalt og lokalt nivå er inne i (eks ZEN -Zero Emission Neighbourhood, førerløse transportløsninger og E-lighthouse ), samt initiere nye.

– Ny bydel er en unik mulighet for testing og pilotering av fremtidens løsninger for byutvikling, men vi starter dette arbeidet i eksisterende by allerede i dag, sier Simonsen.

Samarbeid

Det er viktig for den nye lederen at dette blir et godt integrert samarbeid mellom kommunen, byens innbyggere, næringsliv og akademia.

– Det må til dersom vi skal dra ut alle de syngeriene vi kan av en slik satsing som økt konkurransekraft, økt sysselsetting og ikke minst å gjøre Bodø til kanskje verdens beste by å bo i, avslutter Marianne Bahr Simonsen.

Artikkeltags