Bodø skal peke vei for resten av Norge: – Vi har en enorm påvirkning

Marianne Bahr Simonsen, prosjektleder for Smart Bodø, mener Bodø og Narvik har en enorm påvirkning for resten av landet. Her sammen med kommunaldirektør Knut Hernes og prosjektleder for digitalisering, Simon Flack.

Marianne Bahr Simonsen, prosjektleder for Smart Bodø, mener Bodø og Narvik har en enorm påvirkning for resten av landet. Her sammen med kommunaldirektør Knut Hernes og prosjektleder for digitalisering, Simon Flack. Foto:

DEL

Smartby-prosjekter i Bodø og Narvik har satt fart på resten av Norge, og nå skal de to byene sammen forme prosjekter i hele landet. Det skriver pressenytt i en pressemelding.

Planen er at Design og arkitektur Norge (DOGA), kommunenettverket Smartbyene og Nordic Edge sammen skal lansere et nasjonalt veikart for bærekraftige og smarte byer på Arendalsuka senere i august. Omkring 150 aktører fra offentlig sektor, næringsliv og akademia har levert innspill til veikartet, står det videre i meldingen.

– Alene er vi for små til å takle de store utfordringene en smartbysatsing skal finne løsninger på. Dette gjelder for så vidt alle byer og kommuner i Norge, men sammen utgjør vi en enorm påvirkning og innkjøpskraft, sier Marianne Bahr Simonsen, prosjektleder for Smart Bodø.

Nedleggelsen av Bodø hovedflystasjon var utgangspunktet til Smart Bodø, et prosjekt som etter hvert har blitt et av Norges største by- og samfunnsutviklingsprosjekter gjennom tidende. Nå utgjør programmet selve overbyggingen for alle samfunnsutviklingsinitiativ som ledes og utvikles i regi av kommunen.

– Det kortsiktige fokuset ligger blant annet på å skape varige kunnskapsbaserte arbeidsplasser for å erstatte tapet av årsverk tilknyttet flystasjonen. Vi tror også at satsingen gir oss fortrinn, kunnskap og erfaringer vi vil nyte godt av når vi nå planlegger en helt ny bydel fra grunnen av. Denne bydelen skal sammen med resten av Bodø bli en god, framtidsrettet og bærekraftig by å bo i, sier Bahr Simonsen videre.

Artikkeltags