JournalistEspen B. Stenberg har et Apropos om syklister i mandagens avis. Når han skal beskrive syklistene er det med betegnelsen gulkledd trikot-trimmer og en trangkledd surpeis. Dessverre går denne kommentaren inn i en rekke kommentarer der det er om å gjøre å syklistene til verstinger i trafikken og ofte med hentydninger til både klesdrakt og utseende. At enkelte i leserbrev gjør dette kan man overse, men at ANs journalist legger seg på dette nivået i sin kommentar er trist.

Det er sjelden man ser slike karakteristikker av andre trafikanter. Bilføreren som kjørte i grøfta framstilles aldri som en litt småfeit førtiåring i uvasket T-skjorte eller hun som kolliderte som litt oversminket og festkledd.

Det er mange som ferdes i trafikken og mange som bryter trafikkreglene. Syklistene er nok ikke verre enn de andre trafikantene. Men likevel har det blitt helt ok å henge ut syklistene og i tillegg kommentere både utseende og klesdrakt. Vi får håpe at AN i framtiden kan skjerpe seg og behandle syklistene slik de behandler de andre trafikantene.