Gå til sidens hovedinnhold

Skutvik Havn, infrastruktur for folk og næringsliv!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikere i Hamarøy må nå vise hva som bor i dem.

Det er mange pålagte krav fra offentlig sektor til politikere, men uten et levende næringsliv blir vi alle fattige.

Infrastruktur er en forutsetning for næringsliv, og dette er et ansvar politikere i Hamarøy ikke leverer spesielt bra på.

Vi har en unik havn i Skutvik som både har et historisk miljø, samtidig som det er særlig godt egnet for de fleste typer båter og for båtturisme. Dampskipskaia med bygg er verdt å ta vare på, og det er fantastisk at det nå mulig å renovere det hele, fordi vi går sammen!

Kaia er ideel for hurtigbåt og andre større båter, samtidig er området godt egnet for pub, gallerier og andre allmenne aktiviteter. Dampskipskaia på Skutvik må oppgraderes, vedlikeholdes og utvikles, ikke nedprioriteres. Vi bor og ferierer ved kysten, vi skal alle til og fra. Tradisjonelt fiske og oppdrett skjer ved kysten og turistutvikling likedan. Fremtiden tilhører kysten. Vi lever ved kysten og er avhengige av sjøveien!

Skutvik havn er Hamarøy kommunes eneste havn med anløp av både ferge og hurtigbåt, og det er flere fiskere som holder til i Skutvik. Vi er mange feriefolk med feriehus, og flere kan vi bli om ikke lokale og regionale politikere ødelegger livsnerven. Hamarøy kommune har over år mislykkes med å etablere et prosjekt for renovering av damskipskaia på Skutvik. Nå har kommunen en spesielt god mulighet til å få gjort dette med mye lokal drahjelp.

Ved å slå kreftene sammen, Hamarøy Kommune og Skutvik Utvikling, er det ikke lenger behov for videre utsettelser. Hamarøys befolkning, med feriefolk og næringsliv har krav på at dette ikoniske området blir ivaretatt. Dampskipskaia på Skutvik er en viktig del av vår felles kysthistorie, samtidig som dette ikke er et museum, men noe vi skal bruke til videre aktivitet til beste for alle!

Kommentarer til denne saken