Det til tross for at en del av dem samlet seg til fest like etter påske.

­– Vi skjønner at noen kan glemme seg litt når gjensynsgleden er stor. Da er det veldig bra at vi får komme tidlig på banen og tilby testing for å være føre var, mener ordfører Britt Kristoffersen.

Hun håper at det snart blir lettere for både barn, unge og voksne å ha flere aktiviteter og mer sosial kontakt.

Kommunen er kjent med at en del elever ved Knut Hamsun videregående skole har deltatt i en sosial sammenkomst like etter påskeferien.

– Vi har ingen konkret mistanke om smitte, men som i resten av landet er det viktig å være oppmerksom på hvordan påskeferie og reising kan påvirke smitteutviklingen etterpå, sier kommuneoverlege Elisabeth Richter i en pressemelding fra Hamarøy kommune.

– Vi vet at Knut Hamsun vgs. har et oversiktlig skolemiljø og at ungdommene våre er en fin gjeng som jevnt over tar mye ansvar og har ofret mye under pandemien, tilføyer ordføreren.

– Vi har virkelig fine skoleungdommer her på Hamarøy. Både jeg og kommunen setter stor pris på at de stiller opp på frivillig testing når vi har kommet med tilbudet, sier Elisabeth Richter.

Hun opplyser at tilbudet om testing gjennomføres for å lette litt på bekymringene for at det skal oppstå smitte etter samlingen av elever fra flere trinn. Richter minner samtidig om at når noen blir testet, skal de være i karantene mens de venter på prøvesvar.

– Hamarøyværingene har hele veien vært med oss på laget for å klare utfordringene med pandemien og jeg føler at vi står sammen i disse utfordrende tidene, sier Richter.

Ordføreren håper på gradvis lettelser i tiltakene i tida framover. Hun sier at kriseledelsen i Hamarøy er imponert over innsatsen som innbyggere i kommunen har gjort.

– Over lang tid har innbyggerne vært flinke til å følge forholdsvis strenge smittevernregler. Det har ikke vært lett, men helt klart en årsak til at vi klarer å holde Hamarøy smittefri, sier hun.