Hedret etter til sammen 77 år i kommunen: – Et arbeidsjern av de sjeldne

F.v. rektor Arne-Harry Nilsen, Karin Hilde Heian, Ann Katrin Sætrevik og rådmann Stig Arne Holtedahl, som overrakte medaljer. Foto: Sørfold kommune

F.v. rektor Arne-Harry Nilsen, Karin Hilde Heian, Ann Katrin Sætrevik og rådmann Stig Arne Holtedahl, som overrakte medaljer. Foto: Sørfold kommune

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Begge er kreative og omsorgsfulle, begge er kulturprisvinnere. Karin Hilde Heian og Ann Katrin Sætrevik har fått medalje etter henholdsvis 41 og 36 år i Sørfold kommune.

Utdeling av Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste til de to lærerne var lagt til skoleavslutningen ved Nordsia oppvekstsenter, der begge har hatt sitt virke fram til nå.

Nå har de valgt pensjonisttilværelsen, melder Sørfold kommune på sin hjemmeside.

– Arbeidsjern

Karin Hilde Heian kan se tilbake på 41 år som lærer i Sørfold kommune. I mange år var hun rektor på Hestvik skole, senere ble hun rektor ved Leirfjorden skole.

I tillegg har hun vært lærer ved Mørsvik skole, og nå de siste årene ved Nordsia oppvekstsenter.

– Karin er er et arbeidsjern av de sjeldne, og har nesten uten unntak vært først på jobb hver morgen i alle år. Alltid med nykokt kaffe til kollegene, forteller rektor Arne-Harry Nilsen, ifølge kommunens hjemmeside.

– Stå på-menneske

Den andre som fikk medalje var Ann Katrin Sætervik. Hun har i hovedsak arbeidet ved Leirfjorden skole, som nå er Nordsia oppvekstsenter.

– Ann Katrin har undervist i mange fag og på mange klassetrinn, blant annet i spansk og tysk, skriver kommunen.

Det siste året var hun kontaktlærer for 8.- 10. klasse og hun beskrives som et stå på-menneske med mange kreative ideer.

– Og kreativiteten har også kommet til nytte i en rekke forestillinger i skolens regi, der hun ofte har vært primus motor. Nevnes må også hennes innsats for biblioteket, der hun var ansvarlig for både skolebiblioteket og folkebibliotekets filial. Hun har også vært en aktiv forkjemper for litteratur i skolen i alle år, skriver Sørfold kommune på sin hjemmeside.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken