Svært god søking til Naturbruk

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen.

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hele 42 elever har søkt Naturbruk på Meløy videregående skole i Nordland. Utdanningsråd Olsen jubler over den gode rekrutteringen til oppdretts- og fiskerinæringene.

Da søkefristen gikk ut, var det hele 42 elever som hadde søkt første år naturbruk ved Meløy videregående skole. Elevene går videre til akvakultur, fiske og fangst eller innenfor landbruk og gartneryrkene på andre året.

– Det har vært jobbet godt for å rekruttere til de marine fagene. Oppdrettsnæringen og fiskeriene i Nordland har svært stort behov for tilførsel av faglært arbeidskraft, forteller fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap).

Blå høykompetanse

De blå fagene ved Meløy videregående skole, har sin base på Inndyr. Om ett års tid får skolen et helt nytt opplæringsfartøy med høyteknologisk læringsutstyr. Olsen mener den offensive satsingen nå viser seg i søketallene.

– Vi investerer 50 millioner kroner i ny båt til utdanningen på Inndyr. Elevene skal etter hvert ut i et næringsliv som er både framoverlent og høyteknologisk på sine områder. Da må elevene være rustet med kompetanse og erfaring som gjør det mulig å gå rett i produksjon. Ny båt blir en helt ny verden for disse elevene, avslutter Olsen.

Artikkeltags