Skolejente nektet å sette seg inn i fremmed bil - ble skjelt ut av mørkhåret mann

En ung jente skal ha blitt forsøkt lokket inn i bilen til en mørkhåret mann, like i nærheten av jernbanebrua i Grønnåsenområdet.

En ung jente skal ha blitt forsøkt lokket inn i bilen til en mørkhåret mann, like i nærheten av jernbanebrua i Grønnåsenområdet. Foto:

DEL

Fredag morgen kunne AN avsløre at det har vært to tilfeller der skolebarn skal ha blitt forsøkt lokket inn i en fremmed bil i Bodø. Den ene hendelsen skjedde på Hunstad skole. AN har nå fått tilgang på en epost som er sendt ut til foreldre ved Grønnåsen skole, der den andre hendelsen har utspring fra.

LES OGSÅ: Skolebarn forsøkt lokket inn i bil

I eposten skriver rektor Sølvi Kristiansen at en elev ble stoppet av en bil på vei til skolen forrige fredag. Sjåføren spurte om eleven ville sitte på, men eleven la på sprang. På samme måte som eleven ved Hunstad skole.

- Sjåføre ropte da skjellsord etter eleven. Hendelsen fant sted midt i bakken opp mot brua over jernbanen, på vei opp mot Svartlia, skriver rektoren i eposten.

Eleven har forklart at det er snakk om en mannsperson, mørk i håret med litt skjegg. Bilen var mørk både på utsiden og innsiden, ifølge forklaringa.

I ettertid har personalet ved skolen hatt samtaler med elevene om hva de må gjøre i slike tilfeller.

- Vi oppfordrer til at elevene har noen å gå sammen med til og fra skolen og at dere foresatte fortsetter melder til skolen om morgenen ved fravær, skriver rektor Kristiansen.

AN har forsøkt å få kontakt med rektoren fredag, men hun svarte ikke på vår henvendelse. Saken vil bli oppdatert.

Artikkeltags