Sommeren har endelig kommet til Bodø - se bildene og les hva meteorologen sier om de neste dagene

Sommeren 2017.Bading i Futelva

Sommeren 2017.Bading i Futelva Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

«God dag, god dag – dette her er Meteorologisk institutt, vi kan melde om at regnet nå tar slutt – og vi får sol, sol, sol ...»

Vi gjør som Reiseradioen, og åpner årets aller første sommerreportasje med gruppa Strikks smått legendariske sommermelodi. Fordi vi fortjener det ...

Yrende liv

For nå er sommeren endelig kommet til nord, og torsdag var det yrende liv alle steder det er mulig å være sommeryre i Salten. En rekke skoler i Bodø lot skole være skole, og sendte elever og lærere til nærmeste strand eller dertil egnede sted for å nyte sommervarmen.

I Kvalvika fant vi blant annet førsteklassinger fra Rønvik skole, samlet rundt bålet med i gang med å innta årets første «sommerpølse». Og mange lot seg også friste av iskaldt sommervann i sjøen, mens både lærere og elever nøt varme solstråler og mild vind fra øst.

– Vi har uteskole i dag, og har tatt med oss førsteklassingene, og fadderne deres i femte klasse. I tillegg er det også andre skoler her på stranda, så nå nyter vi sommerværet, sier Lisbet Hole, lærer på Rønvik skole.

Oppløftende varsel

Og de kan godt nyte sommervær de kommende dagene også.

For ved Vervarslinga i Tromsø kommer meteorolog Ola Mellem med svært så oppløftende meldinger til nordlendinger i ferd med å tines opp.

– Fredag blir det fortsatt sørøstlig bris, kanskje frisk bris på utsatte steder, og for det meste pent vær over hele Nordland. Det samme været fortsetter på lørdag, kanskje med litt mer vid fra øst, og en liten fare for litt regn i indre strøk sør i fylket, men ellers til dels pent vær, opplyser Mellem på sedvanlig forsiktig meteorolog-vis.

Han har også gode nyheter for søndag.

– Jada, også søndag ser det ut til å bli bra vær i Nordland. Det kan også denne dagen være en viss fare for enkelte regnbyger sør for Bodø, men temperaturen holder seg på 20-tallet, og vinden blir fortsatt østlig, melder Mellem.

Endelig sommer

Også i Futelva var det sprudlende badeliv torsdag formiddag. Der var blant annet tiendeklassingene ved Alstad ungdomsskole samlet på badeplassen, sammen med en rekke andre barn og unge.

– Dette er kjempeflott, nå er det endelig sommer, og vi får lov å bade i skoletida. Vannet er jo ikke akkurat varmt, men det gjør ingenting så lenge det er sol og varmt i lufta, melder tiendeklassingene, sommerkledd og badeklar på brygga ved elva.

Artikkeltags