Beintøffe andreklassinger vant lokal konkurranse

Stolte andreklassinger viser frem Beintøft-diplomene sine.

Stolte andreklassinger viser frem Beintøft-diplomene sine.

Artikkelen er over 2 år gammel

Klasse 2B ved Rønvik skole er spreke vinnerne av den lokale Beintøft-konkurransen. Nå har de bestemt seg for hva de vil bruke pengene til.

DEL

Under årsmøtet til Miljøagentene i Bodø ble det trukket en lokal vinner blant klassene i Bodø kommune som deltok under Miljøagentenes Beintøft-aksjon 2017. Vinneren ble klasse 2B ved Rønvik skole. Det skriver Miljøagentene i Bodø i en pressemelding.

Gøy å delta

Andreklassingen Lukas (7) synes det var gøy å delta i Beintøft, som er Norges største gå og sykle til skolen-aksjon.

– Jeg gikk ofte til skolen, sier han.

Seieren sikret elevene en pengepremie på 1000 kroner. Premien er ment å komme hele klassen til gode og bidra til videre miljøvennlig aktivitet.

I klassen kom det opp flere forslag til hva de kunne bruke pengene til, blant annet rumpeakebrett, baller og termos. Etter avstemming endte de til slutt opp med å ville kjøpe akematter.

Nora (7) mener det ikke gjør noe hvis de ikke får nok matter til alle – da kan vi ake i lag! Lukas syntes det var gøy å delta i Beintøft.

– Jeg ble skikkelig glad, sier Nora da hun hører at klassen hennes er vinnerne, og fortsetter: – Det er gøy å høre og gøy å delta.

– Vel fortjent

Rønvik skole i Bodø var den eneste skolen i kommunen med nesten alle trinn påmeldt Beintøft 2017.

2. klasselærer Mari Teigstad Vea sier at klassen hver morgen skrev opp hvem som hadde gått, syklet eller reist kollektivt til og fra skolen.

Spesialagent og tidligere leder i Miljøagentene i Bodø, Heike Leander Olaussen (11), synes det er vel fortjent at en klasse fra Rønvik skole vant ettersom det er tydelig at skolen prioriterer aksjonen.

– Jeg oppfordrer alle elevene i Bodø til å høre med lærerne om å delta til høsten.

Trafikksikkerhet er de voksnes ansvar

Heike vil likevel poengtere at han er skuffet og sint når han ser hvordan trafikksituasjonen ved hans egen skole, Østbyen skole, er.

– Trafikksikkerhet for barn er de voksnes ansvar. Hvis vi barn skal kunne gå trygt til og fra skolen må de voksne skjerpe seg. Når de voksne ikke følger trafikkreglene må vi barn være ekstra flinke til å bruke øyne, ører og refleks.

Artikkeltags