En historisk satsing på skole

Slik bir Tverlandet skole.

Slik bir Tverlandet skole.

Av
DEL

LeserbrevI 2019 vil den nye og moderne skolen på Tverlandet åpnes. Dette er en stor dag for lokalsamfunnet på Tverlandet som lenge har ventet på denne skolen, men det er også en stor dag for Bodø, siden det da vil være 9 år siden forrige gang vi åpnet en ny skole.

En svært viktig sak for Arbeiderpartiet i 2015 valgkampen var å bygge nye skoler og å renovere de skolene vi allerede har. I løpet av den perioden vi er inne i bruker vi nesten én milliard på nye skoler og på oppussinger.

Det er en svært viktig prioritering, for behovet var og er stort. To helt nye skoler nærmer seg, Tverlandet og Mørkvedbukta. Vi starter også med en total renovering av Aspåsen skole og kulturskolen som vil bety at disse skolene blir nærmest å regne som ny. To skoler som har et stort behov for oppussing og utbedring er Alstad B og Østbyen. De er neste i køen og planleggingen er allerede i gang.   

Å bygge nye skoler og renovere gamle var ikke høyt prioritert i forrige periode, og da blir jeg mildt sakt både provosert og overasket over selvskrytet tidligere fast medlem av bystyret Terje Cruickshank gir seg selv og dem han styrte sammen med.

Prosessen rundt Tverlandet skole kom ingen vei i forrige periode. Tvert imot brukte Cruickshank og Fjærvoll og deres samarbeidspartier alle fire årene på, gjennom en ideologisk kamp for å privatisere eiendomsdriften i kommunen, å i praksis hindre at ny skole ble bygget på Tverlandet.

Sannheten er at det er dagens flertallspartier som står bak vedtaket om å bygge nye Tverlandet skole i kommunal regi, ikke Cruickshank og Fjærvoll. Det har gitt oss kontroll og forutsigbarhet som nå sikrer at den nye skolen står ferdig til skolestart neste år. Det er det viktigste for barn og voksne på Tverlandet. I 2021 vil vi ha nyskolen i Mørkvedbukta på plass også.

Gode skolebygg er viktig for læringsmiljøet, lokalsamfunnet rundt en skole og for at unge skal ønske å etablere seg i Bodø. Arbeiderpartiet vil fortsette å jobbe for at alle skolene som har behov for oppussing og forbedring skal få det i Bodø. Dette er en prioritering som er viktig for oss og som vil gjør Bodø til en bedre kommune. Vi har vist i denne perioden at vi prioritere dette, og om Venstre vil være med på denne satsingen må de begynne å sette handling framfor ord.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags