Gå til sidens hovedinnhold

Skjerpings! Jeg har faktisk ikke mulighet til å holde ungene mer hjemme enn det jeg gjør allerede

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg blir så sint!

(Ja, det vil faktisk vises på språket)

Tenk at nå har vi snakket om å ta hensyn, vaske hender og holde oss hjemme når vi er syke, siden mars 2020. Utallige dager har jeg sittet hjemme med barn som er litt snufs eller klør litt i halsen, men har energi på nivå med en duracell kanin. Ikke mulig å jobbe med propell rett svevende rundt i huset.

Likevel så har jævelskapen begynt å gå igjen. Ja, omgangssyken! Det kan ikke være så vanskelig å holde seg selv og ev. syke barn hjemme 48t timer etter sist symptom, all den tid vi har overlevd 6 uker i lockdown? Har dere som ikke bryr dere så ufattelig mye fridager igjen på jobb, at dere tenker at de må brukes på sånt?

Det er så sinnssykt dårlig at folk ikke tar mer hensyn til hverandre enn at folk som er dårlig tydeligvis er ute og farter.

Skjerpings! Jeg har faktisk ikke mulighet til å holde ungene mer hjemme enn det jeg gjør allerede. Og jeg har heller ikke tid til å bli syk. Ikke har jeg lyst til det heller.

Og barn er barn og omgangssyke vil alltid finnes? Ja, det kan du godt si. Men fakta er at den smitter ved kontakt; altså må man være i kontakt med noen som er syk, eller viruspartikler fra en syk person, for at man selv skal bli syk. Og hvis vi holder barn hjemme når de er syke, holder avstand til andre og er flinke til å vaske hendene (mer enn to sekunder i kaldt vann), så skal det ikke være mulig at det går på rundgang. Tallene er tydelige; det har vært lite slikt det siste året. Men det er tydelig at folk er lei nå, at de ikke overholder retningslinjer om sosial kontakt og avstand og vasker ikke hendene så godt og ofte som det er anbefalt.

Forresten; diaré og oppkast kan være symptom på korona også. (Det tenkte du ikke på da du sendte ungen i bhg «bare litt uggen», gjorde du vel?)

Og det at spysyka går er jo en direkte indikator på at folk ikke gjør det de skal mtp smittevern og gir F ... Om det hadde vært korona hadde det jo vært helt krise.

Kommentarer til denne saken