Alexander Os gikk tredje etappe for det norske laget som tok bronse i mix-stafetten i verdenscupen i Canmore søndag. Tyskland vant, foran Italia.

Synnøve Solemdal sendte 36-åringen fra Fauske ut drøyt 20 sekunder bak ledende Tyskland. Da Os vekslet med ankermann Håvard Bogetveit, lå Norge på tredjeplass, nærmere ett minutt bak tyskerne, men nærmest likt med Sverige, som da lå på andreplassen.

Os måtte bruke tre ekstraskudd, ett på liggende og to på stående, men gjorde seg på ingen måte bort hverken på standplass eller i sporet.

- Jeg er brukbart fornøyd. Jeg skulle selfølgelig ikke brukt så mye ekstraskudd, men i sporet gikk det brukbart, oppsummerte Os selv overfor NRK, mens han så Bogetveit takle presset, og nøye seg med ett ekstraskudd på siste stående.

- Han er tøff i hodet, roste veteran Os om 23-åringen.

Marte Olsbu gikk førsteetappen for Norge, som totalt brukte sju ekstraskudd, men som unngikk strafferunder.

- Det er ikke til å legge skjul på at det er B-rekka som går i dag, sa Os til NRKs kommentatorduo, men medga gladelig at de opptrådte som ei førsterekke, og forsikret samtidig at han blir med også når det skal gåes verdenscup i USA til uka - og at han gleder seg til det.

Les også: Os tok godt vare på sjansen

Det er første gang Alexander Os er på pallen siden sølvmedaljen på ordinær verdenscupstafett 10. januar i fjor. Det er første pall i mix-stafett siden seieren i Peyong Chang 2. mars i 2008.