Alexander Os er klar for NM etter at forbundets sanksjonsutvalg sent onsdag kveld gjorde om på rennjuryens beslutning, skriver Nordlys.

Onsdag formiddag ble det kjent at skiskytteren fra Fauske ikke fikk delta i mesterskapet fordi han hadde meldt seg på for seint.

– Jeg er selvsagt svært glad for at det løste seg, men nå er det bare å pakke sakene sine å komme seg av garde, sier Alexander Os til Nye Troms.

Os trodde at NM-deltakelsen var gått i vasken. Men etter at flere medier omtalte saken fikk han hjelp fra en rekke personer.

– Jeg takker for alle som har stått på i denne saken. Jeg trodde ikke det ville løse seg, men flere har stått på og fått snøballen til å rulle skikkelig, sier Alexander Os til Nye Troms.

Blant annet ble en aanke sponset av butikksjef Leif Erik Einan ved Coop Extra i Nordkjosbotn.

– De mest vel anvendte pengene til butikken på lenge. At Alex ikke skulle få gå var helt horribelt. Jeg har selv opplevd problemer med dette påmeldingssystemet, og det ville vært for ille om Alex ikke fikk gå i det som kanskje er hans siste NM på toppnivå, sier Leif Erik Einan til Nye Troms.