Begge de to ble vraket fra landslaget i langrenn foran kommende sesong. Siden den beskjeden kom har de jobbet med å få satt sammen et opplegg som skal være så bra som mulig.

Torsdag ble det nye teamet presentert i Trondheim, med et par viktige innslag fra Salten.

Som AN tidligere har meldt, er ikke ukjente Benn Eidissen fortsatt med som sponsor for de to. På pressekonferansen ble også Rognan Hotell presentert som sponsor.

Avtale på to år

Dermed kan man trygt slå fast at Salten er godt representert i det nye teamet, som har fått navnet Team Eidssen/BN Bank. Avtalen med privatlaget har en varighet på to år.

– Jeg er stolt over det vi har fått til, for timingen for oppstart av et privatlag var ikke den beste. Det blir spennende å se hva vi får til sportslig, sier Martin Johnsrud Sundby til NTB etter at nyheten ble kjent.

– Benn har vært en fantastisk støttespiller de siste årene. Han har i tillegg til økonomisk støtte introdusert meg for nye mennesker, nye deler av landet og litt andre kulturer enn det jeg er vant til fra mitt liv i Oslo. Det kan jeg aldri få takket han nok for. Jeg håper at jeg har gitt han noen fine opplevelser tilbake, og at vi kan lage noen spennende eventyr framover også, sa Martin Johnsrud Sundby til AN da landslagsvrakingen ble kjent i slutten av april.

Sundby ble nylig trebarnspappa, og det krever sin mann til å få kabalen til å gå opp.

– Jeg må trene når jeg har muligheten og vet at det dukker opp perioder som blir utfordrende. Men jeg vet at det skal være mulig å få det til. Jeg er på hugget og er sterkt motivert. Jeg har jo også større arbeidskapasitet enn tidligere. Slik det ser ut nå blir det satsing mot OL i Beijing, sier Sundby.

Får med tidligere suksesstrener

Også Niklas Dyrhaug var full av lovord om sin mangeårige sponsor Eidissen da.

– Jeg setter utrolig pris på den støtten jeg får. Det er tøffere å stå utenfor landslaget, ikke minst økonomisk. Jeg har også fått lov til å bruke leiligheten hans på Sjusjøen siden vi ble kjent, og det finnes ikke en bedre plass å trene. Jeg er supermotivert og gleder meg som bare det til fortsettelsen, sier Dyrhaug.

Med seg i teamet får de tidligere suksesstrener for landslaget, Svein Tore Samdal, som skal være en sparringpartner for guttene. Han er i dag også administrerende direktør i BN Bank.