Gå til sidens hovedinnhold

Skammelig helsepolitikk

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

21-nyhetene 20 mars: En fem år gammel gutt med en alvorlig øyesykdom, som vil gjøre han blind om noen år, får ikke hjelp fra helsenorge, da det blir for dyrt. Skammelig! Beløpet for operasjon er 8 millioner, et enormt beløp i privatøkonomien, men en bagatell på statsbudsjettet. Ullevål sykehus er klare til å utføre operasjonen. Dette føyer seg inn i et mønster; mange kreftpasienter , SMA-pasienter ALS-pasienter og andre får ikke den optimale behandling da Norge ikke har råd. Helseforetakene får årlig milliarder over statsbudsjettet. Det er mulig å finne dekning her. Hvis ikke, må staten bevilge pengene som skal til for at gutten kan få sin operasjon. Pengene fins, det er kun et prioriteringsspørsmål.

Årlig sendes 40-50 MRD ut av landet i bistand. Da er det aldri manko på penger. Mye av dette sløses bort til ingen nytte. De 8 millionene til gutten kan tas fra de 6-800 millionene som årlig gis til PA/Fatah, hvor mye går til skolebøker som oppfordrer til vold mot Israel. Hvordan er det med hatytringer i denne sammenhengen? Milliarder til Amazonas, hvor regnskogen hugges ned som aldri før, er også bortkastet. Vi har dessverre hatt regjeringer, av skiftende valører, de siste 40 årene som ikke tar vare på landets egen befolkning, som de er valgt til å gjøre, men er blitt globalister som skal redde all verdens folk og få gode stillinger innen FN og andre internasjonale fora. Unnskyld, men jeg må nytte et sterkt ord: Fytterakkern!

Det kan stilles spørsmål ved hvor mye staten sparer ved å nekte gutten operasjon. Hvor mange millioner vil han trenge i støtte resten av livet som blind.

Kommentarer til denne saken