– Vi har et utdanningssystem som skaper stadig flere tapere i arbeidslivet, skriver Stein Steve. Interessante tanker. Med så mye likestilling og kvinner i alle yrkesgrupper skulle vi tro vi hadde fått det perfekte samfunn. Det har ikke skjedd, heller tvert imot.

Hva er utdannelse? Er det bare teori? Husmora er fjerna. Barna blir plassert i barnehage før de har lært å snakke og gå. Det er nesten som en fabrikkoppdragelse. De som styrer i dag er vel i utgangs punktet forvente unger som har fått alt de ønsket seg.

Kan huske da jeg starta som torgselger. Vi hadde jordbær som skulle selges. Jeg hadde førerkort, men ingen kjøretrening, så min mann og en sønn kjørte meg til Fauske plasserte meg og produktet på torget, så gikk de opp på Epas, der sto de i vinduet og så på hvordan denne nye torgselger ville mestre salget. Noe jeg kan le av i dag. Det ble videre salg av grønnsaker og til slutt blomster. Torgkjerring ble min sommerjobb i mange år. En eventyr jobb jeg ikke ville vært foruten.

Tapere - hvorfor ikke omgjøre dem til eventyrere, vinnere. Hvorfor ikke utdanne hjemmehjelpere? (Bare kom med flere ideer). Det er det et stort behov for, og det vil det bli i framtiden også. Lag en god utdannelse. Gi yrket gode arbeidsforhold og god lønn så kan dette bli en eventyrjobb. I dag blir hjemmehjelper behandlet som minuttspringere. Er det slik at de som får teoretisk utdannelse mister både vett og forstand? Når vi ser på alle penger som bevilges ut av landet, så er det ikke penger som er problemet.

Det jeg derimot undres på, er: hvordan utvikles hjernen blant politikere og andre med mye penger.

Kan penger ødelegge mennesker?