(Halden Arbeiderblad): – Vi fikk melding om en hendelse i området Grimsøya på fredag. En mann fortalte at hyttenaboen hadde skutt mot gressklipperen hans, sier oppdragsleder Håkon Nilsen i Øst Politidistrikt til HA.

Det er uklart hva som forårsaket hendelsen. Halden Arbeiderblad har vært i kontakt med kona til den fornærmede. Hva hun sier om situasjonen kommer vi tilbake til.

– Dro frem revolver

En patrulje rykket ut til stedet, og fant en godt voksen mann som passet beskrivelsen de hadde fått.

– Han ble pågrepet og satt i arresten i natt. Lørdag formiddag har vi avhørt mannen, og han ble sluppet fri noen timer etterpå, sier Nilsen.

Det er opprettet sak, og hva som skjer videre er ikke avklart.

Halden Arbeiderblad har ikke vært i kontakt med den fornærmede direkte, men kona hans. Hun avviser at det skal ha vært noen nabokrangel på stedet.

– Mannen min klippa gresset fredag ettermiddag, og rundt klokka 15:30 var han nesten ferdig. Da kom naboen over, og dro fram en revolver.

Les også: Bryter du hellidagsfreden kan det bli kostbart

Løsnet to skudd

Kvinnen sier at han da løsnet to skudd mot gressklipperen. Etter dette skal han ha rettet revolveren mot mannen som klippet gresset. Fornærmede skal ha fått beskjed om å dra.

– Mannen min sa ikke et ord, han var ganske livredd for å si det mildt. Han hadde jo sett at det var skudd i revolveren.

Beskjeden til fornærmede om at han skulle dra, skal ha vært det første hyttenaboen skal ha sagt. Dette etter å løsnet skuddene mot gressklipperen.

– Da dro mannen min, og ringte politiet etterpå.

Politiet rykket som nevnt ut, og sikret seg bilder fra stedet, og pågrep mannen. Den fornærmede skal ha blitt avhørt over telefon.

– Dette er litt å komme over. Det sitter langt inne å skulle dra på hytta nå, forteller kvinnen.

– Det er et byggefelt med masse barn rundt

Les: Skjøt gutt som ringte på feil ringeklokke: – Det var et rasistisk element i saken