Ja, vi elsker Bodø Glimt og er stolt over det dere har fått til!

Men det går en grense og den er langt oversteget ved planlegging av ny stadion, en storstue, 50 meter høy. Det er ca. 20 meter høyere enn kirketårnet!

Dette gigantbygget planlegges bygget på Thalleåkeren, kloss opptil etablerte boliger med flere hundrede hjem. Det er planlagt bygget mellom TRE store sykehjem; Stadiontunet, Hovdejordet og Sølvsuper sykehjem. De to sistnevnte ligger ca. 100 meter fra Thalleåkeren. I tillegg er det planlagt et helsehus rett over gaten, et steinkast fra den planlagte stadion.

Farvel til dine nærmeste til brøl fra fotballsupportere

På sykehjemmene bor de sykeste og svakeste i samfunnet, de som trenger ro og stillhet. Noen ligger på det siste og skal forlate livet. Om den nye stadion blir bygget på Thalleåkeren, kan prestens ord og de pårørende ta farvel med sine kjære, akkompagnert av supportere, høy musikk, fyrverkeri etc. Det er neppe det man ønsker i en slik situasjon.

Er Bodø Glimt hellig og fredet?

At Bodø Glimt ønsker å bygge en ny stadion er greit, men med den størrelsen/ dimensjonene på Thalleåkeren er ikke greit. I andre store byer i verden -og i Norge, legger de stadionanleggene utenfor bebodde områder. Det bør og kan også Glimt og Bodø kommune gjøre.

Bodøs politikere, folkevalgte -for hvem?

Det er mange som er uenige i plasseringen av det planlagte bygget, men sier: «Det nytter jo ikke, for det virker som Bodø Glimt og store utbyggere uansett får gjøre som de vil»

Dette er kanskje en av grunnene for dårlig oppslutning til folkemøtet om denne saken.

Men skal ikke folkevalgte ta hensyn til befolkningen i alle faser av livet? Skal ikke beslutninger, ta hensyn til helse, bomiljø, trivsel for vanlige menneskers hverdag?

Skal dere ikke være der for oss alle?

Bodøpolitikere, dere har et etisk og moralsk ansvar her!

Plasseringen av dette gigantbygget vil gi redusert livskvalitet for nærmiljøet? Er det ikke slik at etablering av bedrifter må ta hensyn til omgivelsene, hvorfor er da Bodø Glimt et unntak?

En Stadion kun for dem som bor i sentrum?

I planene er det lagt inn «en oppdragelse» av besøkende, ved at de ikke skal bruke bil. Det er vanskelig å forstå dette på en annen måte enn at utbygger skal slippe å bygge tilstrekkelig med parkeringsplasser, for å spare penger! Er det da slik at den nye fotballtribunen og Storstuen kun er ment for mennesker som bor i sentrum?

Til kampene på Aspmyra, kommer det folk fra nabokommunene våre, bla. Steigen, Beiarn, Fauske, Meløy og enda flere. Mange bodøværinger, som kommer for å se kamp, bor utenfor sentrum; Kjerringøy, Nordsida, Misvær, Tverlandet, Saltstraumen, Hunstad og Mørkved osv. Er det disse som skal oppdras til å la bilen stå, når familien skal på kamp, eller ungene på trening? Eller kan være at utbygger tenker så mye på besparelse, at de ikke tar hensyn til at dette vil gå ut over naboer. Hvordan kan politikere falle for floskler om miljøhensyn i denne saken?

I tillegg vet alle som bor i Bodø at det blåser voldsomt over Rønvikjordene. Veiene og rundkjøringen blåser igjen når snøen kommer. Mange ganger daglig oppstår det trafikkaos og det blir uframkommelig, både for bilister og gående.

Enkelte dager er det rett og slett farlig å være fotgjenger i området.

Kjære Bodø Glimt vi håper dere vil ta etiske og moralsk ansvar. At dere snart får en tomt til ny stadion -et sted der den ikke blir til sjenanse for omgivelsene.