Gå til sidens hovedinnhold

Sjelden ser vi et så dårlig utført lederskap fra et styre

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er sagt og skrevet mye om Iris I år. I en nylig framlagt landsoversikt over påslag på renovasjonsgebyrene for 2020, troner Iris blant de verste med sine 10 % påslag. Tromsø har 0 %. Da jeg for en tid siden påpekte at dette ikke er bra, fikk jeg et «vanlig» svar med forklaringer på hvorfor det var nødvendig. Et offentlig selskap som skal tjene innbyggerne skal ikke driftes på en slik måte.

Men akk. Så kommer den neste saken. Direktøren sparkes og må forlate sin arbeidsplass umiddelbart. I AN får vi vite at han var udugelig som leder, skapte dårlig klima med ansatte. Det var nødvendig å få han bort, bort på timen! Som en takk for dårlig utført lederskap, sørger styret for å tildele han årets rauseste avgangsgave. Sjelden ser vi et så dårlig utført lederskap fra et bedriftsstyre.

iris er en stor bedrift med en mangslungen kompetanse og dyktige ansatte. De fortjener et lederskap, direktør og styre, som kan ledelse og forvaltning av selskapet.

Les også

AN AVSLØRER: Holdt årsaken hemmelig i seks måneder: Sannheten bak IRIS-sjefens millionavgang

Kommentarer til denne saken