Siste spikeren i kista for dagpendlere fra Gildeskål

Av

De fleste som reiser på jobb om morgenen, vet hvordan de skal komme seg hjem på ettermiddagen. For oss som arbeidspendler fra Gildeskål til Bodø er reiseveien kilde til stor frustrasjon og utrygghet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå skal det sies at vi ikke er mange igjen, langt de fleste ble tvunget til å finne alternative løsninger da fylkeskommunen endret båtrutene i mars -19.

Men for de få av oss som fortsatt har brukt båten, betyr gårdagens ruteendring slutten på hurtigbåten som daglig transportmiddel.

Antall værrelaterte kanselleringer har nådd nye høyder etter at «Regine Normann» og «Elsa Laula» ble satt i drift. Gjennom vinteren 2019/2020 ble ettermiddagsbåten hjem kansellert hele 29 ganger. Takket være kveldsbåten til Ytre Gildeskål har vi likevel kommet oss hjem samme dag, om enn langt senere på kvelden enn planlagt. Denne ruten har vært betjent av eldre og mer sjødyktige båter, som stort sett går, uansett vær.

Nå har altså politikere i fylkeskommunen og kommunen blitt enig om å legge ned kveldsavgangen to dager i uka. Det betyr at vi ikke har alternative måter å komme oss hjem på når NEX-en kanselleres. Konsekvensen er at hurtigbåten ikke lenger er et alternativt transportmiddel for oss med behov for en viss grad av forutsigbarhet når det gjelder daglig reisevei.

To ungdommer fra Sandhornøy bruker båten daglig til videregående skole i Bodø. Hvilket ansvar har fylkeskommunen for at de kommer seg hjem når NEX-en ikke går?

Gang på gang tas beslutninger som berører grunnleggende forhold i livene våre, uten at noen spør oss hva vi har behov for? Vi er forbannet og lei av å bli skaltet og valtet med av ignorante og lite lydhøre politikere. Gjenopprett den daglig ruten fra Bodø til Gildeskål kl. 16.00 og oppretthold kveldsruten!

Vi vet at det er mulig, hvis viljen er tilstede. (Og legg gjerne fram regnestykket over kostnadene og innsparingene med omleggingen av rutene, før dere bruker økonomiargumentet).

På vegne av arbeidspendlere og skoleelever fra Sandhornøy.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken