Gå til sidens hovedinnhold

Siste singel før sitt lenge bebudede album «Glasshuset»

Artikkelen er over 2 år gammel

Joddski annonserer omsider albumdato, men før det slipper han ny låt. På sin nye singel har rapperen med seg to legender innen norsk rap. El Axel er med på det som kanskje blir hans siste vers noensinne, mens Salvador Sanchez debuterer på norsk.

- «Mañana» er den hardeste låten til nå. Den er også en liten sensasjon for folk som er interessert i norsk rap. Over den suggerende, blytunge beaten, hvor en intens stemme messer «Por no sufrir mañana» har Joddski med seg to sertifiserte legender innen norsk rap, skriver Joddskis pressekontakt, Erle Strøm, i en pressemelding.

Sanchez har vunnet Spellemannspris, både med bandet sitt og solo, men de siste årene har det vært stille rundt legenden. Han hadde flyttet til Bodø, blitt småbarnsfar og lagt mikken på hylla - helt til han tilfeldigvis møtte Joddski på butikken.

- På «Mañana» rapper Salvador for første på norsk. Det markerer også en ny stemme i norskspråklig rap, som vi forhåpentligvis for høre mer av.

El Axel var tidligere kjent som F'em 1, Norges beste freestyler og halvparten av duoen Equicez. Duoen vant også Spellemann, brakte norsk rap inn i en ny æra og skapte mange avisoverskrifter.

- «Mañana» ble det siste Axel gjorde, før han trakk seg helt tilbake. Dette er første gang det norske folk får høre ham rappe på årevis. Og det er det sterkeste og mest personlige verset tungtvekteren noensinne har levert.

Joddskis nye album slippes 15. mars. Det er i sin helhet produsert av Salvador Sanchez. I 2018 fikk publikum en rekke smakebiter, som «Gutta Boys», «Klagesang» og «Dumsnill». Det er spilt inn i Hønsehuset i Bodø, der hvor Jørgen «Joddski» Nordeng gjorde sin aller første profesjonelle demo for snart 25 år siden.

- «Mañana» er den hardeste låten til nå. Og det er hardt. Hardt, hardt, hardt og mørkt. De tilårskomne veteranene legger ingenting i mellom når de vrenger sjela si, og reflekterer over levd liv og en tidsepoke som minner mer om opptakten til dommedag enn noe annet.

Kommentarer til denne saken