Gå til sidens hovedinnhold

Sinte klimaaktivister

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

President Trump tweetet nylig:

"In the beautiful Midwest, windchill temperatures are reaching minus 60 degrees, the coldest ever recorded. In coming days, expected to get even colder. People can’t last outside even for minutes. What the hell is going on with Global Waming? Please come back fast, we need you!"

Dette var nok til å sette sinnene i kok i aktivistkretser. Både miljøorganisasjoner, bestillingsforskere og Hollywood-skuespillere startet å hyle og bære seg over hvor dum Trump er som benekter vitenskapen. Jeg vet ikke hva som er i veien med slike aktivister – skjønner de ikke at Trump bare terger dem? Her har disse aktivistene fylt på med armageddonpåstander hver gang det har vært litt vind, regnskyll, flom, stormflo, tørke, varme m.m. Stadig vekk har de påstått at slike værhendelser skyldes våre "syndige" utslipp av klimagasser og er tegn på at vi forårsaker global oppvarming. Når så Trump benytter samme argumentasjonsmetodikk, men andre veien, går de av skaftet.

Siden den globale temperaturen i stor grad stoppet å stige ved inngangen av dette tusenåret, fant aktivistene ut at betegnelsen "global oppvarming" måtte døpes om. Det ble "klimaforandring" – underforstått menneskepåvirket klimaforandring. Siden har de prøvd seg med stadig merkeligere betegnelser, så nå heter det visstnok "atmosfærisk kreft". 

Galskapen lenge leve.

Kommentarer til denne saken