Silje (30) starter opp for seg selv og skaper med det flere nye tilbud: – Får ofte inn forespørsler

Tar satsingen videre: Silje Alfheim Aasen (30) har bestemt seg for å gjøre alvor av satsingen hun har drevet med de siste årene. Nå har hun etablert et eget selskap sammen med ektemann Ørjan Aasen (38).

Tar satsingen videre: Silje Alfheim Aasen (30) har bestemt seg for å gjøre alvor av satsingen hun har drevet med de siste årene. Nå har hun etablert et eget selskap sammen med ektemann Ørjan Aasen (38). Foto:

Trebarnsmoren og ektemannen gleder seg stort over framgangen, og støtten de får.

DEL

Silje Alfheim Aasen (30) opplever stor interesse og får mye støtte i en tidlig fase av sin nye fulltidssatsing.

Sammen med ektemann Ørjan Aasen (38) bygger de nå opp et nytt bygg, som skal bli produksjonslokale med gode muligheter for utsalgssted med mer.

Satser for fullt

Rundt mai i fjor begynte ekteparet byggingen, og det meste har de klart å gjøre selv med Ørjan Aasen i spissen. Bygget har kommet opp, men fortsatt gjenstår det blant annet montering og innredning før Silje Aasen kan starte opp.

– Det er veldig godt å se framgangen, for hvis det kun hadde vært en grunnmur her nå ville nok ikke stemningen og humøret vært like bra, sier Silje Aasen.

Paret ser for seg at bygget skal stå klart i løpet av mai 2021, og da vil Silje Aasen i større grad kunne trylle på sitt nybygde kjøkken uten noen form for forstyrrelser fra hennes tre barn og ektemann.

– Etter jul tar vi turen til Ikea for å håndplukke et eget kjøkken. Det er noe jeg ser veldig fram til, og da alt er klart blir jeg nok å tilbringe bra mange timer der. Heldigvis er det kun noen meter fra huset vårt, sier Silje Aasen.

Nærmer seg: Her står Silje Aasen kun noen meter foran det nye bygget, og samtidig bare noen meter unna deres eget hus i Saltdal. Her har hun store planer om å skape og tilby noe nytt.

Nærmer seg: Her står Silje Aasen kun noen meter foran det nye bygget, og samtidig bare noen meter unna deres eget hus i Saltdal. Her har hun store planer om å skape og tilby noe nytt. Foto:

Får støtte

Planen til Silje Aasen er å gjøre hobbyen som er bake fine og gode kaker om til et levebrød. I den forbindelse opprettet hun sammen med Ørjan Aasen et eget selskap den 13. november, og det med navnet Sukkerfruen Aasen.

– For 3,5 år siden begynte jeg første gangen å tenke over hva jeg faktisk laget, og hvordan resultatet ble. Fokuset til nå har vært å legge kakene ut på Instagram, og det vil jeg fortsatt fokusere på. Men med tiden har det blitt mer og mer avansert, og jeg føler meg klar til å ta satsingen et steg videre, sier Aasen.

Perfeksjonist: Her står Silje Aasen på eiendommen deres på Drageid i Saltdal med hennes seneste prosjekt, som er pepperkakelykter: - Enkelte kaker krever mye tid til planlegging og gjennomføring. Noen ganger kan jeg bruke flere uker før jeg kan si helt meg ferdig, sier Aasen.

Perfeksjonist: Her står Silje Aasen på eiendommen deres på Drageid i Saltdal med hennes seneste prosjekt, som er pepperkakelykter: - Enkelte kaker krever mye tid til planlegging og gjennomføring. Noen ganger kan jeg bruke flere uker før jeg kan si helt meg ferdig, sier Aasen. Foto:

Byggingen de nå gjennomfører foregår på deres egen tomt på Drageid i Saltdal kommune, og bygda med ordføreren i spissen er svært positive til satsingen. Paret søkte om 260.000 kroner, og Saltdal kommune gikk med på å dele ut 75.000 kroner av deres tildelte koronamidler til satsingen på Drageid.

– Sukkerfruen Silje Alfheim Aasen og Ørjan Aasen er i ferd med å skape noe vi virkelig trenger i vår kommune. Ørjan har bygget et fantastisk flott bygg der Silje skal trylle fram de mest fantastiske kaker, og blir det som de ønsker kan vi sykle innom å kjøpe både kake og kaffe, opplyser Rune Berg på sin Facebook-side.

– Det er så fantastisk bra at vi har så kreative innbyggere som satser på å selge både innbyggere og reisende en opplevelse. Nå er det bare å vente til det flotte paret står i døra og tar oss imot. Da skal i alle fall jeg besøke Sukkerfruen og herren, skriver ordføreren videre.

Positivitet: Silje Aasen fryder seg over at så mange allerede har begynt å glede seg til hva hun kan få til å utrette i sitt nye bygg.

Positivitet: Silje Aasen fryder seg over at så mange allerede har begynt å glede seg til hva hun kan få til å utrette i sitt nye bygg. Foto:

Trebarnsmor

I en alder av 30 år har Silje Aasen rukket å få tre barn på seks, ni og tolv år, bli gift med Ørjan Aasen som hun har vært sammen med de siste åtte årene og nå sist har hun etablert sitt eget selskap.

– Det er på dagtid jeg har ledig tid til å planlegge, bake og pynte bakeverkene mine. For ellers går det meste av tiden til ungene og familien. Jeg kan ikke akkurat begynne å bråke på kjøkkenet når ungene har lagt seg, så det kommer til å bli en liten befrielse å kunne holde på utover kvelden i det nye bygget, sier Aasen.

Ydmyk og stolt: Ørjan Aasen Jobber som Rørlegger til vanlig, og i det han kommer hjem fra jobb er det som regel mer arbeid i vente: - Jeg beundrer de mange timene han legger ned for å få det ferdig, sier Silje Aasen.

Ydmyk og stolt: Ørjan Aasen Jobber som Rørlegger til vanlig, og i det han kommer hjem fra jobb er det som regel mer arbeid i vente: - Jeg beundrer de mange timene han legger ned for å få det ferdig, sier Silje Aasen.

Hun er eldst i søskenflokken på seks, og blant de er det kun en mann. Blant sine egne barn har hun to jenter og en gutt, så mye tyder på at det er det kvinnelige kjønn som har overtaket i familien fra Saltdal.

– Vi er en sammensveiset familie og vi stiller alle opp hvis noen trenger hjelp. Under byggingen har de fleste strukket ut en hånd og spurt om vi trenger hjelp med noe, sier Silje Aasen.

– Barna har også vært ivrige, og de gleder seg nesten like mye som oss til at bygget står ferdig. De har allerede sett for seg sine første jobber her, så kanskje det blir en familiebedrift på sikt, legger hun til.

Står på: Til nå er det mannen Ørjan Aasen som har tilbrakt flest timer i bygget, men det har Silje Aasen store planer om å endre på den kommende tiden.

Står på: Til nå er det mannen Ørjan Aasen som har tilbrakt flest timer i bygget, men det har Silje Aasen store planer om å endre på den kommende tiden. Foto:

Flere muligheter

Både Silje og Ørjan Aasen er oppvokst i Saltdal, og etter å ha bodd på Straumen i noen år ønsket paret seg tilbake til hjembygda, hvor de skal starte opp drift til neste år.

– Jeg får ofte inn forespørsler og spørsmål om jeg tar bestillinger til alt av anledninger. Jeg svarer som oftest nei, siden mye av tiden går til barna og nå til bygging. Med tiden kan det endre seg, og på sikt nå ser jeg for meg at vi kan ha åpen en kafé på ulike tidspunkter, kjøre bakekurs og lignende, sier Silje Aasen.

Med denne fulltidssatsingen gjør hun alvor av hobbyen sin som er selvlært, og gjør kakebaking om til sin egen arbeidsplass.

– Hvem vet kanskje dette tilbudet kan skape flere arbeidsplasser om det går bra. Jeg ønsker å bidra til å lage et godt tilbud litt utenom det vanlige, men jeg tenker også at det er viktig at det ikke blir for mye. Jeg må fortsatt ha tid til ungene mine, og på den måten klare å holde på gleden av å bake, sier Silje Aasen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken