Sagt med andre ord: Jeg elsker Eurovision!

Øyvind Johansen er nyhetsleder og journalist

t i Avisa Nordland ..

Øyvind Johansen er nyhetsleder og journalist t i Avisa Nordland .. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

AN-journalist Øyvind Johansen innrømmer det, han bare elsker Melodi Grand Prix

DEL

Sidesprang:Endelig er den her!

Nei, jeg snakker ikke om pinsen – om den deilige lange helgen som inntreffer hvert år når forhåpningene om en fantastisk sommer fortsatt er sprell levende.

Ikke handler det om 17. mai-helgen heller. Selv om den på grunn av tidspunktet for første fullmåne etter vårjevndøgn – og et par andre tilfeldigheter – i år gir mange av oss flere dager sammenhengende fri enn det vi strengt tatt har godt av.

Jeg snakker om finalen. I Eurovision. Melodi Grand Prix. MGP. ESC.

Det er verdens største og mest fjollete tv-show. Vårens lengste sammenhengende rekke av intetsigende, dustete låter. En overflod av flaue sangprestasjoner, gyselige kostymer og malplasserte pyroeffekter. Og årets største risiko for å bli fullstendig ydmyket av overlegne svensker.

Sagt med andre ord: Jeg elsker Eurovision!

Fra jeg var liten gutt (ja, jeg var gutt), fulgte jeg med intens spenning når det nærmet seg det vi da bare kalte Grand Prix. De norske finalebidragene lærte vi utenat allerede den første kvelden.

En gang i tiden – jeg kan ha vært 8-9 år – trodde jeg oppriktig at dette var det beste Europa hadde å by på av musikk.

Og til tross for de mange nederlagene – trua på norsk triumf var like sterk hvert eneste år. Bortsett fra muligens i 1985 – da jeg syntes det var en skandale at Bobbysocks' «La det swinge» vant den norske finalen foran Anita Skorgans «Karma».

Det skal innrømmes – i noen år mistet jeg all interesse for dette tøvete showet. Jeg aner ikke om det var Eurovision eller meg det var noe feil med. Men det fristet mer å gå ut på byen og drikke øl og se på damer enn å sitte hjemme og kaste terning på hjelpeløse bidrag fra Sveits og Albania.

Men den fasen gikk over. Hjemme hos oss har vi naturligvis fått med oss både den norske og den svenske finalen. Vi har fulgt Marte Stokstads oppkjøring til finalen de siste lørdagskveldene. Og selvfølgelig semifinalene denne uka.

Og i kveld er det høytid i stua når det ønskes Welcome to Stockholm.

Hadde bare ikke musikken vært så komplett jævlig, ville det vært en perfekt lørdag.

Øyvind Johansen,

journalist/nyhetsleder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags