Mange ganger har jeg vært på så tynn is at jeg til tider har framstått forbausende lik han som kunne gå på vannet

Øyvind Johansen er nyhetsleder og journalist

t i Avisa Nordland ..

Øyvind Johansen er nyhetsleder og journalist t i Avisa Nordland .. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SkråblikkEt liv som journalist i lokalavis er en evig øvelse i å skrive om ting du strengt tatt ikke har særlig greie på.

Du kan starte dagen med å intervjue tillitsvalgte overleger om de faglige utfordringene som følger med de siste budsjettkuttene. Deretter blir du sendt for å lage vettugt stoff fra en tung konferanse for oljenæringen. Før du avrunder dagen med å skulle skrive med innlevelse om jazzballett.

Jeg har vært i denne bransjen i over 25 år nå. Og ganske mange ganger har jeg vært på så tynn is at jeg til tider har framstått forbausende lik han som kunne gå på vannet. Minus skjegg, vel å merke.

– Åja, er det en ny episode i serien «Øyvind gjør ting han ikke kan»? spurte et familiemedlem etter at jeg nervøst hadde debutert som programleder på AN-tv i 2004.

Det var for ingenting å regne. Jeg har dekket idretter jeg knapt visste fantes. Og jeg har skrevet fra lanseringen av en ny (og visstnok helt utrolig bra) traktor.

Verst var likevel den gangen jeg takket ja til å utføre en biltest.

Det var i 1993. Jeg burde ikke ha gjort det. Men fristelsen til i fem dager å få kjøre en splitter ny bil med varmeapparat som virket ble for stor.

Jeg hadde absolutt ingen peiling på bil. Hadde aldri vist noen interesse for bil, rent bortsett fra at det var en innretning som – på gode dager – fraktet meg fra A til B.

Privat eide jeg en 16 år gammel Mazda 929, kjøpt for 5.000 surt opptjente kroner og registrert før EU-godkjenningens tid.

Uansett hva på tre-fire hjul jeg hadde blitt satt til å teste, ville det vært himmelrike sammenlignet med den.

Akkurat dét kunne jeg ikke skrive. Såpass skjønte jeg. Derfor måtte jeg ta alle andre hjelpemidler i bruk.

Dette viste seg dessverre å være før internettets tid. Så jeg startet med å ringe en bilinteressert venn. Da han hørte hva slags oppdrag jeg hadde, trodde han det hadde rablet for meg, eventuelt redaktøren.

Han ga meg noen tips. Jeg noterte så blekket sprutet.

Deretter gikk jeg på Narvesen og kjøpte mine aller første (og så langt siste) bilblader. Dette for å se hva folk som har peiling mente om Fords nyvinning Mondeo. Og hvilke ord som ble brukt i en ordentlig biltest.

Det beste jeg kan si om artikkelen jeg leverte var at jeg rakk deadline.

Senere er jeg aldri blitt spurt om å utføre en biltest.

Det spørs uansett om jeg ikke nå ville takket nei.

Artikkeltags