City East er slik jeg ser det eneste korrekte navn på Nordlands største kjøpesenter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDet kan ikke være enkelt å komme opp med navn på nye bedrifter eller butikker. Det meste er prøvd ut, og noen ganger tar kreativiteten så til de grader over at det går på bekostning av både sunn fornuft og det norske språk.

City Nord er et sånt ekstremtilfelle. Hva er poenget med å kombinere det engelske ordet for by, med en norsk himmelretning?

Er det Nordbyen de egentlig henviser til? Da burde den vel egentlig vært plassert på Nordsia.

City East er slik jeg ser det eneste korrekte navn på Nordlands største kjøpesenter.

Nordic bil er ikke det spøtt bedre. Her er også kombinasjonen norsk og engelsk dratt ut i det absurde. Jeg kjørte Peugeot tidligere, men måtte bytte bil fordi navnet på forhandleren irriterte meg så kraftig. Nordisk bil, eller Nordic Car, om jeg må få be!

Jeg vet ikke bakgrunnen for selskapsnavnet Statoil, men det er i Norge uendelig mye bedre enn Circle K som i dag pryder neonlysene på annenhver bensinstasjon.

Jeg skjønner at man skal tenke OK når man leser Circle K, men det blir bare teit.

Det er i det hele tatt en fallitterklæring til det norske språk, og den norske kunden, at man gir forretninger engelske navn. I hvert fall hvis forretningen ikke har noen internasjonale ambisjoner. Det tror jeg verken City Nord eller Nordic bil har.

Jeg mener også at folkene bak den nye hotellsatsingen i sentrum bør gå en ny runde med seg selv.

The Storm hotel er sikkert ment å høres både grandiost og kult ut, men prosjektet framstår bare som ekstremt provinsielt.

Norsk er et nydelig språk, og det har både fonetisk finesse og ekstreme variasjonsmuligheter. Hvorfor ikke bruke det?

Eplehuset er et nydelig eksempel på det. Det er et konseptnavn som virkelig tar i seg varen fra Apple og det norske språk. Bønner i byen fungerer også som ei kule.

I Brønnøysundregistrene kan vi lese at ikke all kreativitet er bra når aksjeselskap skal dannes.

Bedriften «DOMENE KLUBBEN NR 320 LEGEN SA JEG SKULLE TA EN DRAM FØR JEG LEGGER MEG – I GÅR LA JEG MEG NI GANGER» viser at for mye av det gode ikke alltid er passe.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags