Setter opp musikal på Røst

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Røst teaterlag og Teaterøya setter opp en helt spesiell musikal på lørdag. En havmusikal.

Musikalen heter «Selkie mot straumen» og er skrevet av Siriann Petronella Berdal. Manuset er inspirert av gamle Lofoten-eventyr og fenomenet Selkie (halvt menneske og sel). Handlingen er lagt til bunnen av Moskenesstraumen hvor vi møter den onde Moskeneskjerringa. Vi møter også øyfolket som ikke er særskilt vennlig mot Juno (selkie). Tematikken tar for seg det å finne seg selv, mobbing og makt.

– Teaterøya er et prosjektbasert kulturtilbud til barn og unge ute i distriktet, som startet på Røst i 2017. Med utgangspunkt i dette arbeidet ble Røst Teaterlag stiftet i januar 2019, for opprettholde og fortsette arbeidet dette arbeidet med barn og unge. Røst Teaterlag er arrangør av denne forestillingen, i samarbeid med Teaterøya. Dette er altså den første forestillingen som Røst teaterlag setter opp. Veldig stas! sier manusforfatter og regissør Siriann Berdal.

Øymusikant Mikael Rönnberg er med på forestillingen, mens Hildegunn Pettersen har stått for sangopplæring.

Mange av barna og ungdommene som bor på Røst er med i forestillingen (samt en hel del voksne) og det blir et spektakulært show med flotte kostymer og nydelig musikk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken