Gå til sidens hovedinnhold

Sensur av ytringsfriheten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

ANs redaktørs innlegg 23 .januar er det mest totalitære jeg har lest på lenge. Han mener at man ikke kan si at statsministeren har brutt noen lov. Reneste vås! Ingen er hevet over loven. Og det kan argumenteres for at hun de facto har brutt menneskerettene under coronapandemien. Han sier videre at man ikke kan si hva man vil. For noe sprøyt. Så lenge man ikke kommer med trusler, eller såkalt hatprat kan man si nøyaktig hva man mener.

Redaktøren bør lese hva Reidun Kjelling Nybø skrev om ytringsfrihet i AN for en tid siden, der hun kalte seg selv en ytringsfrihetsfundamentalist. Det er helt klart at sensurdjevelen er kommet til AN. Når det gjelder fakta har AN mye å lære. Jeg har selv bragt fakta til torgs, fakta som av AN blir kalt konspirasjonsteorier.

Det er med gru jeg ser framtiden i møte når det gjelder debatter i AN. Fra å være en avis med åpen og fri debatt har den blitt ensrettet, ja reneste Pravda.

Les også

En spinnvill og løgnaktig påstand på trykk, takk!

Kommentarer til denne saken