Selvmord. Vil det hjelpe mer å snakke om det?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Leste nettopp et innlegg her og det står mye bra der. Men vil det hjelpe de som velger å ta sitt liv, å snakke mer om det? Få det mer ut i media? Snakke om det, som det samfunnsproblemet det er?

Det er mange grunner og forskjellige grunner til at et menneske velger å ta sitt eget liv. Selv går jeg nå til traumeterapeut, for å forsøke å forstå hvorfor min søster valgte, i en alder av 41 år, å ta sitt eget liv.

Jeg tror ... I de årene pårørende prøver å få hjelp til barnet sitt, søsteren sin etc. må flere bli tatt på alvor i det som kalles hjelpeapparat.

Så lenge den som ikke ønsker å leve lenger, er over 18år, er det ikke mye hjelp å få. 

Min søster prøvde i 5 år, i forskjellige former, å ta livet sitt, ble selvskader – og jeg og resten av familien har funnet henne, fått henne på sykehus, og der stopper det. 

Jeg og min mor har grått, ropt, ringt, kontaktet leger – ja. alt vi kunne finne på, med samme svar: Hun er myndig, sier hun angrer, vi kan ikke legge henne inn.

Maktesløs og redde opplevde vi til slutt at hun klarte det. 

Det såkalte hjelpeapparatet burde skjemme seg.

Hun gikk 3 år på Dps, og kun 3 uker etter utskrivelse tok hun livet sitt.

Jeg syns synd på alle pårørende til personer som ønsker å dø, og spesielt til de som ikke engang får en forvarsel. Men jeg tror at svaret ligger i vårt psykiske helsevern. Reglene for tvangsinnleggelse burde blitt endret på, og de pårørende som kjenner personen burde bli hørt.

Jeg får ikke min søster tilbake, men håper dette lille innlegget mitt kan hjelpe litt, slik at «hjelpeapparatet» kan åpne for at pårørende slipper å oppleve det samme som oss.

Mvh Anja

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken