Hevder det første redningshelikopteret skal være i drift i desember

Sola  20170612.
Mandag åpnes den nye redningshelikopterbasen på Sola av Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) og Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H). Ved åpningen vil et av de nye redningshelikoptrene (AW101) som skal leveres til Norge, for første gang være på besøk på norsk jord. 
Åpningen er en viktig milepæl i anskaffelsen av de nye redningshelikoptrene. Helikopterbasen er hovedbasen for 330-skvadronen, og den har en sentral funksjon for de nye helikoptrene.  
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sola 20170612. Mandag åpnes den nye redningshelikopterbasen på Sola av Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) og Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H). Ved åpningen vil et av de nye redningshelikoptrene (AW101) som skal leveres til Norge, for første gang være på besøk på norsk jord. Åpningen er en viktig milepæl i anskaffelsen av de nye redningshelikoptrene. Helikopterbasen er hovedbasen for 330-skvadronen, og den har en sentral funksjon for de nye helikoptrene. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto:

DEL

Det nye redningshelikopteret AW-101 skulle fra i fjor vært i gang med å erstatte de gamle Sea King redningshelikopterne her til lands. Men etter at det første norske eksemplaret veltet under bakkekjøring på Sola flystasjon 24. november i 2017, ble innfasingen forsinket.

Nå melder nettavisen Aldrimer.no at det nye redningshelikopteret skal gjennomføre testflyvninger ved Haukeland sykehus i Bergen i mai. Håpet er at man skal være operativ ved Sola i desember inneværende år, skriver Aldrimer.no.

- Men dette tør ikke justis- og beredskapsedepartementet si høyt, av frykt for nye forsinkelser, heter det hos avisen.

Sea King har vært brukt av 330 skvadron siden 1973, og allerede i 2002 ble det slått fast at de svært gamle redningshelikopterne måtte byttes ut med nye. Da var planen at det skulle være nye maskiner på plass i 2008, skriver Aldrimer.no.

Artikkeltags