Søndag blir det totalt fire kamper på Aspmyra når følgende kamper spilles:

  • 9.00: B/G G13 – Sandnessjøen G14
  • 11.00: B/G G15 – internkamp – Nordlandshospitanter
  • 13.00: B/G G14 – Rana G14
  • 15.00: B/G G17 – internkamp – B/G G19

Se opptakene fra kampene nederst!

Alle kampene kan du se direkte på ANtv. Se dem på an.no/direktesport eller rett på TV-en via Smart-tv eller AppleTV. Les hvordan her!

Kampene er satt opp som følge av TV-aksjonen. Salgs- og markedskoordinator i Glimt, Benedicte Halvorsen sier de ikke var i tvil da TV-aksjonen tok kontakt og lurte på om de ville bidra.

– Action Now handler om å handle for å fremme et mer bærekraftig samfunn – og det er akkurat det årets TV-aksjon gjør! Akademiet har gjort en fabelaktig jobb i planleggingen og arrangeringen av disse kampene, så nå gleder vi oss til å spille for et hav av muligheter, sier hun.

Poenget med kampene er trefoldig, ifølge Halvorsen:

  1. Inntekter samles fra publikum. Det er gratis inngang, men Glimt oppfordrer til donasjon ved inngang. På grunn av smittevern har de valgt ikke å ha kiosk o.l. til ekstra inntekt
  2. Glimt sprer ordet om TV-aksjonen gjennom media, egne kanaler og akademigutta, hvor en kan donere, øke profilen og forhåpentligvis føre til at enda flere vil takle problemet med plast i havet.
  3. I tillegg er kampene akademiets måte å ta Action Now for året for å vise at Glimt er en klubb som tar samfunnsansvar på alvor.

Akademileder Gregg Broughton sier at de ønsker å vise at de er mer enn en fotballklubb.

– Vi tar del i utviklingen til spillerne våre, og er opptatt av å lære dem om å ta ansvar for samfunnet rundt seg. Ved å inkludere dem i måten de selv tar Action Now på og bruke kampene våre som en kommunikasjonsplattform håper vi at vi inspirerer Bodø til å gi til en god sak og bidrar til å skape oppmerksomhet rundt aksjonen og behovet for å redusere plast i havet.

Opptak

Bodø/Glimt G13 - Sandnessjøen G14, akademikamp fra Aspmyra stadion

Bodø/Glimt G15 - Bodø/Glimt G15. Internkamp med Nordlands-hospitanter fra Aspmyra stadion

Bodø/Glimt G14 - Rana G14. Akademikamp fra Aspmyra stadion.

Bodø/Glimt G17 - Bodø/Glimt G19. Akademikamp fra Aspmyra stadion.