(Fremover) – Vi aner ikke om det er et uhell eller om det er et motiv bak det. Eller om det bare var noen som ønsket å drive med rampestreker.

Det sier kateket Edgar Stark Dobie-Njaastad på Drag til NRK. Han er kateket og skulle bruke kirkegammen på Drag sammen med konfirmanter torsdag da han oppdaget at trekorset som står inne i gammen var satt fyr på.

– Det var ikke noe gøy syn å komme inn å se noe slikt. Det var et trist syn. Et sørgelig syn, sier Dobie-Njaastad til NRK.

På Facebook har han lagt ut bilder av trekorset og skrevet:

«Skal ha presentasjonsgudstjeneste i kirkegammen i dag. Kommer og skal gjøre i stand og kommer til et kors noen har satt fyr på. Det er trist og til å bli grådig sint på».

Dobie-Njaastad forklarer at gammen står åpen hele tiden, og det er mulig for folk å gå inn når de ønsker det. Nå håper han på tips som kan oppklare hva som har skjedd med gammen.

Ifølge NRK ble kirkegammen åpnet i 2015. I årene etter har gammen blitt brukt til både konfirmasjonsundervisning, meditering og samtaler.

– Vi har også barnehager her, det er noen som ønsker dåp og andre som ønsker å gifte seg i gamme, forteller Dobie Njaastad.