Sandra (25) er tydelig på hva hun mener om kunstgressbaner i Nord-Norge: - Det haster med å komme fram til en god løsning

Leder i ungdommens fylkesting, Sandra Anita Tønne, Sandra Tønne

Leder i ungdommens fylkesting, Sandra Anita Tønne, Sandra Tønne Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Under fylkestinget behandles nå en høring om håndtering av gummigranulat på idrettsbaner.

Sandra Anita Tønne og Nordland Arbeiderparti er klar på at de ønsker seg miljøvennlige kunstgressbaner.

Tydelig mening

Leder i komité for kultur, miljø og folkehelse Sandra Anita Tønne er tydelig på at det er nødvendig med nye tiltak.

– Utslipp og spredning av mikroplast i naturen er en stor trussel mot miljøet, det er viktig at vi nå tar ansvar og hindrer den åpenbare spredningen. Tiltakene som foreslås vil kunne gi en betydelig reduksjon av miljøbelastningen., sier Tønne.

– Det haster med å komme fram til en god løsning uten å fortrenge andre idrettsanlegg, eller at kostnaden gjør at idrettslag utsetter nødvendige tiltak, legger hun til.

Over hundre baner

Nordland består av 103 utendørs kunstgressbaner og 15 fotballhaller. Miljødirektoratets beregninger viser at kostnadene ligger på mellom 280.000 til 1.6 millioner kroner for en 11-er bane som ikke har innført tiltak fra før. Sandra Tønne mener forskriften ikke må gå på bekostning av aktivitet.

– På bakgrunn av antall idrettsanlegg i Nordland med kunstgress er det nødvendig at det opprettes en stimuleringsordning som kommer i tillegg til ordinære spillemidler, sier Tønne.

– Hvis ikke kan to ting skje. Enten fører dette til at det blir for lite penger til andre anlegg, eller så blir det for dyrt for mange av idrettslagene. Derfor ønsker vi at tiltakene innføres ved rutinemessig rehabilitering av idrettsbanene. Det er bra for idretten og det er bra for miljøet, avslutter 25-åringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken