Endelig er Eliteserien i gang, og vi som elsker fotball kunne tirsdag oppleve at Glimt fikk en drømmestart på årets sesong. Etter en fantastisk snuoperasjon dro de hjem fra Stavanger med 4–2 i sekken. Nærmest en reprise på kampen mot Mjøndalen i 2019, da fantastiske Håkon Evjen dunket ballen i mål fra mangogtjue meter.

Men et skår i gleden er at myndighetene har åpnet for bare 200 tilskuere på tribunene. Mange vil vel ta til orde for at det ikke var store forskjellen å spore på SR Bank Arena i Stavanger (humre humre), der tribunene alltid er ganske så glisne.

Når Glimt tar imot Haugesund på Aspmyra på søndag, får bare 200 fans slippe inn. På Aspmyra var snittet i 2019 3346 tilskuere per hjemmekamp. Kapasiteten er oppgitt til å være 4616, men det er etter at det ble fjernet en del seter for å skape mer rom på stadion i fjor. Noe sier meg at man lett hadde klart å få inn 1000–1500 tilskuere spredt rundt på de tre tribunene, uten at det hadde gått utover sikkerheten.

Samtidig som myndighetene har innført denne smått latterlige regelen, labber tusenvis på tusenvis rundt i kjøpesentrene i Bodø. Rulletrappene må være de reneste dødsfellene, dersom vi skulle legge til grunn at en fotballstadion er for risikabel til å fylle med folk. Hvor er egentlig logikken oppi alt dette?

Er City Nord så mye mindre smittefarlig enn en åpen friluftsarena som Aspmyra? For meg framstår dette som det reneste regelrytteri uten grobunn i virkeligheten. Kjære kulturminister Abid Raja. Kan du komme på banen og forklare forskjellene her? Hvordan kan det være mulig å koke fram ei slik publikumsbegrensning, samtidig som klubbene sliter økonomisk, og smittetallet er lavt i Norge? Lavt, på tross av at vi har duret rundt hverandre i butikkene i månedsvis.

La topplagene slippe inn nok publikum slik at det monner i kassa, og la klubbene bruke kreativiteten for å holde avstanden mellom folk. Det vil ikke bare være med på å berge litt av økonomien, men også på stemninga, humøret, og gleden.