Gå til sidens hovedinnhold

Samferdselsministeren foreslår høyere fartsgrenser - Riksvei 80 er en av strekningene

Artikkelen er over 2 år gammel

– Riktige fartsgrenser er vesentlig for å kunne utnytte veiinfrastrukturen best mulig. Den respekten trafikantene har for skiltet fartsgrenser avhenger også av at grensene virker fornuftige og logiske ut fra hvordan trafikantene selv oppfatter forholdene. Derfor vil vi nå øke fartsgrensene på flere strekninger rundt om i hele landet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding publisert av samferdselsdepartementet torsdags formiddag.

Vil kunne trå i kraft allerede i september

Forslagene til nye fartsgrenser sendes i dag på høring fra veivesenet. Endringene vil kunne tre i kraft i september.

– Vi vil gjøre reisehverdagen til folk så enkel, sikker og effektiv som mulig. For å få til dette har investeringer i nye veiprosjekt hatt høy prioritet de siste årene, og standarden på veiene er hevd for at transporten skal gå raskt, effektivt og sikkert. Da er det også naturlig å se på hvilken fartsgrense som er rett på de ulike strekningene. Vi foreslår derfor nå å endre fartsgrensen på seks ulike strekninger rundt om i landet, sier Dale.

Riksvei 80 berørt

Riksvei 80 er en av veistrekningene som vil bli berørt av den eventuelle fartsøkningen. Her er det en strekning hvor fartsgrensen foreslås økt fra 70 km/t til 80 km/t.

Den aktuelle strekningen er mellom Bodøtunellens utløp og krysset til Hunstad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.