Jektvik fergeleie er ferdig: - Godt å få på plass en ny robust fergebru

Nybrua ved Jektvik ferjekai.

Nybrua ved Jektvik ferjekai. Foto:

DEL

Etter et halvt års byggetid er arbeidene på fergekaia i Rødøy kommune nå ferdig, melder Nordland fylkeskommune.

– Gamlebrua ved Jektvik fergeleie var i dårlig stand, så det er veldig godt å få på plass en ny robust fergebru, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

Nybrua

Ettersom den nye brua er både bredere og lengre enn den gamle, er alle betongkonstruksjoner på land skiftet ut, også heistårnene. 

Den gamle fergebrua var i dårlig stand. Blant annet var bæreevnen til fundamentene svekket. I løpet av ti dager i april ble utskiftingen av fergebrua utført.

Den nye brua er trukket lenger inn på land, noe som har gjort det nødvendig å sprenge ut masser fra havbunnen for å sikre tilstrekkelig dybde.

Takker for tålmodigheten

Det er Statens vegvesen som planlegger og bygger på vegne av fylkeskommunen. Prosjektleder i Statens vegvesen, Frode Nymo, er fornøyd med publikum i byggeperioden.

– Vi vil takke naboene til anlegget, trafikanter og fergemannskap for tålmodigheten de har vist gjennom byggetiden, sier prosjektlederen.

Entreprenør i prosjektet har vært HAK Entreprenør AS. Selskapet sikret seg begge kontraktene omfattet av prosjektet, til en samlet verdi av 16,5 millioner kroner (eks. mva.).

Artikkeltags