Utvider kollektivtilbudet i Meløy

Foto:

Fra 20. august blir kollektivtilbudet forbedret og enda mer samkjørt i Meløybassenget.

DEL

Etter Meløy kommune kom med innspill vedrørende kollektivtransporten i Meløybassenget, gjøres det nå tiltak.

– Vi har fått gode innspill fra Meløy kommune på hvordan kollektivtransporten i Meløybassenget skal være framover. Med 283 millioner i mindre inntekter i årene som kommer gjelder det å komme fram til gode løsninger sammen med kommunen, innenfor de rammene vi har. Det har vi gjort, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

I tillegg til endring i rutetilbud, settes hurtigbåten Støtt inn på fredagskvelder.

Satsing på reiseliv

På fredagskveld blir det fra 20. august igjen hurtigbåt mellom Ørnes, Støtt, Bolga, Teksmona, Meløya og Grønøy i korrespondanse med buss fra Bodø. Dette gjør at folk kan komme seg til fastlandet på fredag.

– Det vil styrke den store satsingen som nå skjer innen reiselivet i kommunen, sier ordfører i Meløy kommune Sigurd Stormo (Ap).

Legges ned

Ferge på Støtt legges som planlagt ned, men kystgodsruta vil ta seg av bil – og næringstransport til og fra Støtt. I tillegg til at fredagsturen, som er utvidet, er på plass igjen.

Forslaget fra fylkeskommunen var opprinnelig kutt i busstilbudet lørdager mellom Glomfjord og Bodø, men dette blir det ikke noe av.

– Med de endringene vi gjorde i vinter, samt nå i august er vårt kollektivtilbud mer samkjørt enn før. Buss, hurtigbåt og ferge utfyller hverandre bedre. Også forbindelsen Meløy- Bodø–Meløy er forbedret, forteller samferdselsråden.

Artikkeltags