Inviterer til opplevelsesdag hos Iris

Det blir mulighet for barna å være med i avfallsbilen og tømme en søppeldunk. I tillegg legges det opp til en rekke andre aktiviteter for de minste.

Det blir mulighet for barna å være med i avfallsbilen og tømme en søppeldunk. I tillegg legges det opp til en rekke andre aktiviteter for de minste. Foto:

DEL

Iris Salten fyller 25 år, og i den anledning inviteres innbyggerne i Salten til anlegget på Vikan 1. september.

- Dette blir en dag med masse aktivitet for barna i tillegg til at vi i perioder vil ha full drift på hele anlegget. Det er mange som lurer på hva som skjer med avfallet som kommer inn til Vikan, sier kommunikasjonsansvarlig Arnt E. Pedersen i Iris i en pressemelding.

Det blir omvisning på kompostanlegget der alt av matavfall blir omgjort til god kompostjord, på metalltomta vil publikum få demonstrert sanering av biler og hva som skjer når de havner i den store «jernsaksa».

- Vi ønsker å gi både store og små i Salten en opplevelse denne dagen. Derfor blir det en rekke aktiviteter for barna.  Skattejakt, gjenbruksverksted, kjøring med avfallsbil, møte med Gjenbruksgjengen og eget laboratorium der barna kan få analysere vannprøver, sier Pedersen.

Det blir satt opp gratis buss til Vikan fra City Nord og fra Rema 1000 på Tverlandet.

- Her vil det være gratis å parkere. Buss fra City Nord går 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 og 15.30. Iris-bussen plukker opp folk langs riksveien på busstopp. Det er retur fra Vikan til City Nord hver hele time. Siste buss går kl. 17.10, opplyser selskapet.

Fra Tverlandet til Vikan går bussen hver halve time fra kl. 11.45. Det går buss fra Vikan til Tverlandet hver halve time fra kl. 12.00, og siste buss fra Vikan til Tverlandet går kl. 17.10.

Artikkeltags